Gemeente Oirschot

Oirschot in de race voor titel Wandelgemeente van het Jaar

De gemeente Oirschot is samen met twee andere gemeenten genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar. Oirschot springt er namelijk op een bijzondere manier uit voor wandelaars. Via www.wandelkrant.nl kan iedereen een stem uitbrengen op de Wandelgemeente van het Jaar. Dat kan tot 1 april 2010. In de eerste week van april wordt de winnende gemeente bekendgemaakt.

Â

Wandelen wordt steeds populairder: wandelevenementen breken bezoekersrecords en mede door de economische crisis is wandelen hot. Ook de toenemende aandacht voor bewegen zet mensen aan om vaker te lopen. Overal in Nederland zetten gemeenten talloze wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. Maar echt beoordeeld zijn die gemeenten nog niet. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst.

Â

De Grote Drie

Oirschot is samen met Sevenum en Winterswijk genomineerd, na een voorronde waarin zij tientallen andere gemeenten versloegen. Verslaggevers van het blad 'Te voet' bezochten daarvoor alle gemeenten en beoordeelden ter plekke de mooiste route van de gemeente. Voor Oirschot was dit de Mortelenroute. Tot 1 april kan iedereen die dat wil zijn stem uitbrengen via www.wandelkrant.nl.