Ingezonden persbericht


Persbericht

VASTNED RETAIL VERWERFT HIGH STREET SHOP
AAN ISTIKLAL CADDESI, ISTANBUL VOOR 18,0
MILJOEN

Istiklal Caddesi 85, Istanbul

Het pan-Europese winkelvastgoedfonds VastNed Retail heeft voor 18,0 miljoen een high street shop verworven aan Istiklal Caddesi 85, Istanbul.

De acquisitie betreft een winkelpand van in totaal 3.200 vierkante meters gelegen aan het allerbeste stuk van de Istiklal Caddesi, de populairste winkelstraat van Istanbul. Aan deze straat, die op een gemiddelde zaterdag een passantenstroom van meer dan een miljoen mensen kent, heeft VastNed Retail reeds drie winkels in eigendom.

Het historische pand zal volledig worden gerenoveerd, waardoor grote efficiënte winkelvloeren ontstaan. De historische voorgevel zal daarbij intact worden gelaten, zodat het huidige karakter van het pand en het straatbeeld zal worden gehandhaafd. Momenteel is het pand verhuurd aan een aantal locale huurders. Na renovatie zal naar verwachting de winkelruimte aan één of meer internationale retailers worden verhuurd tegen marktconforme condities. In het najaar 2011 zal het object worden opgeleverd. De ingeschatte





renovatiekosten inclusief rentelasten over de principale investering bedragen circa 4,5

miljoen. De verwachte huuropbrengsten bedragen circa 1,5 miljoen per jaar, waarmee het

nettorendement ruim 7% zal bedragen.

Reinier van Gerrevink, CEO van VastNed Retail: "Deze acquisitie is een belangrijke stap voor ons, waarmee de Turkse vastgoedportefeuille definitief op de kaart wordt gezet. We zullen vasthouden aan de bestaande strategie, waarbij slechts high street shops op de allerbeste locaties worden verworven. Met de geplande renovatie komen we tegemoet aan de vraag van internationale retailers naar grote vloeroppervlakten."

Rotterdam, 10 maart 2010