Gemeente Stadskanaal

Zorgexperience Day

De komende jaren zijn er veel mensen nodig voor diverse functies in de zorgsector. Dit biedt dus grote kansen voor mensen die nu op zoek zijn naar werk. Maar voordat je zomaar de keuze maakt om in de zorg te gaan werken of besluit een opleiding in de zorg te gaan volgen, wil je natuurlijk eerst alles weten over de zorg. Daarom organiseren het Refaja ziekenhuis, het Noorderpoort en de Zorggroep Meander samen met het Werkplein Stadskanaal de Zorgexperience Day.

Wat kun je verwachten?


* Informatie over opleidingen in de zorg en over het combineren van werken en leren.

* Kennismaking met het werken in een ziekenhuis, een verzorgingshuis en in de thuiszorg.

* Ook kun je actief meedoen. Je kunt je bloeddruk laten meten en je kunt een patiënt in bed tillen.

Wanneer en waar?

Op dinsdag 16 maart van 13.00 tot 15.30 uur in het Noorderpoortcollege aan de Frankrijklaan 2 in Stadskanaal.

Geef je op!

Aanmelden kan via je werkcoach van de gemeente Stadskanaal of van het UWV. Ontvang je geen uitkering en heb je geen werkcoach dan ben je ook van harte welkom! Je kunt tijdens de middag gewoon langskomen.

Openbaar Fractiebreed Overleg

Op maandag 15 maart 2010 vindt om 19.30 een openbaar fractiebreed overleg plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. In dit overleg geven de gekozen politieke fracties hun interpretatie van de verkiezingsuitslag. De (in)formateur gaat na deze openbare vergadering onderzoeken welke coalitie wenselijk is.

De agenda luidt als volgt:

1. Opening

2. Aanwijzen (in)formateur

3. Interpretatie verkiezingsuitslag
3.a Speerpunten bestuursakkoord
3.b Voorkeur samenstelling college

4. Formuleren opdracht (in)formateur

5. Sluiting

Aanslag belastingen 2010

Eind februari 2010 heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking 2010 ontvangen.

Automatische incasso

Als u de gemeente heeft gemachtigd voor automatische incasso, dan incasseert de gemeente de aanslag in tien gelijke maandelijkse termijnen van maart tot en met december 2010. Als u de gemeente niet heeft gemachtigd, dan kunt u de aanslag betalen in drie gelijke maandelijkse termijnen van maart, april en mei 2010.

Wilt u alsnog in tien termijnen betalen, dan ontvangen wij graag vóór 25 maart 2010 een machtiging voor automatisch incasso. De drie bij het aanslagbiljet meegestuurde acceptgirokaarten hoeft u dan niet te gebruiken. Voor een machtigingskaart kunt u ons mailen, E belastingen@stadskanaal.nl of bellen T (0599) 631 665. Ook kunt u een machtigingskaart afhalen.

Meer informatie

Het zou kunnen zijn dat u nog geen aanslag heeft ontvangen terwijl u wel een aanslag had verwacht. Neem in dat geval even contact op met een medewerker van Belastingen/WOZ, T (0599) 631 667

Bijzondere bijstand

Als u noodzakelijke bijzondere kosten heeft, dan kunt u daarvoor bijzondere bijstand aanvragen. Het gaat om kosten die u niet uit eigen inkomen of vermogen kunt betalen en waarvoor u geen beroep kunt doen op een andere voorziening.

Waarvoor kunt u bijzondere bijstand aanvragen: Voor noodzakelijke bijzondere kosten. Hierbij kunt u denken aan:

* kosten van maaltijden die u ontvangt via Welstad of een andere maaltijdverstrekker;

* kosten van kleding, bijvoorbeeld extra slijtage door vaak wassen in verband met een aandoening;

* reiskosten in verband met bezoek aan een gezinslid dat in het ziekenhuis ligt;

Uiteraard zijn er meer kosten die voor bijzondere bijstandverlening in aanmerking komen.

Voorwaarden

U kunt bijzondere bijstand aanvragen als u en/of uw partner 18 jaar of ouder is. U kunt aanvragen tot zes weken nadat u de rekening daarvoor heeft gekregen.

Inkomens- en vermogensgrenzen 2010: Uw netto maandinkomen (samen met het inkomen van uw partner) is lager* dan:

Jonger dan 65 jaar

65 jaar of ouder
gehuwden en samenwonenden EUR1.480,91 gehuwden en samenwonenden EUR1.566,72
alleenstaande ouder EUR1.332,82 alleenstaande ouder EUR1.431,24 alleenstaande EUR1.036,63 alleenstaande EUR1.139,05
* Is uw inkomen hoger? Dan wordt 50% van het hogere inkomen op jaarbasis als draagkracht op de bijzondere bijstand in mindering gebracht.

Uw vermogen** is niet hoger dan:

* alleenstaande EUR 5.480,00

* alleenstaande ouder/gehuwd/samenwonend EUR 10.960,00


** Het vermogen is het totaal van uw bezittingen, verminderd met uw eventuele schulden. De waarde in een auto wordt tot EUR 4.500,00 vrijgelaten. Een eigen woning telt niet mee.

Meer weten?

In de gemeentewinkel vindt u uitgebreidere informatie over bijzondere bijstand en een aanvraagformulier. Ook kunt u contact opnemen met het loket voor Wonen, Welzijn en Zorg in het gemeentehuis. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur kunt u langskomen maar ook bellen, T (0599) 631 414, E loketwwz@stadskanaal.nl.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 26 februari 2010 tot 5 maart 2010 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Blokwieke 60, het plaatsen van een overkapping, d.d. 3 maart
* Blokwieke 62, het plaatsen van een overkapping, d.d. 3 maart
* Fivelingolaan 10, het geheel vernieuwen van een berging, d.d. 2 maart

* Gasselterstraat 20, het uitbreiden van een bedrijfspand, d.d. 3 maart

* Handelskade 18 A, het geheel vernieuwen en vergroten van een garage, d.d. 3 maart

* Oude Markt 26, het plaatsen van lichtreclame, d.d. 26 februari
* Stuurboord 23, het uitbreiden van een woning, d.d. 1 maart Musselkanaal

* Horsten 1, het gedeeltelijk vernieuwen van de gevels, d.d. 3 maart

Onstwedde

* Kerklaan 19, het slopen van een woning en garage, d.d. 26 februari

Alteveer

* Alteveersterweg 25A, het uitbreiden van een woning, d.d. 3 maart

Mussel

* Kopstukken 19, het uitbreiden van een landbouwschuur, d.d. 2 maart

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van team Ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434, team Ruimte.

Welstandscommissie

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de woensdag van alle oneven weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de even weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Wet milieubeheer

Bij de balie van team Ruimte in het gemeentehuis ligt vanaf vandaag ter inzage:

Meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* Maatschap Deiman-Ottens, inzake een mestsilo, gelegen aan de Zijdstukkerweg ongenummer in Stadskanaal, op het perceel kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie U, nummer 173
* Handelsonderneming Marcel, inzake het restaureren van motorvoertuigen, in de inrichting gelegen aan de Tinnegieter 46 in Stadskanaal

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot en met 15 april 2010.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team Ruimte, de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Wet Kinderopvang

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat het register kinderopvang is gewijzigd. Deze bekendmaking geschiedt op basis van het bepaalde in de Wet Kinderopvang (artikel 46).

De volgende houder en gastouderbureau wordt verwijderd uit het register:

* Verwijdering per 21 april 2010

* Houder: J. Meijer

* Bezoek/postadres: Lindenlaan 16, 9584 AX Mussel
* Telefoon: (06) 3010 9378

* Naam: Oma's Oppasservice

* Adres: Lindenlaan 16, 9584 AX Mussel

* Telefoon: (06) 30109378

* Rechtsvorm: Eenmanszaak

* Inschrijfnummer

* Kamer van Koophandel: 01142145

* Aantal kindplaatsen: n.v.t.

Opgemerkt dient te worden dat deze verwijdering plaatsvindt op grond van artikel 10, lid 1, sub a, van het Besluit registratie kinderopvang, op verzoek van de houder.

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt bij burgemeester en wethouders worden ingediend. De bezwaren dienen gerelateerd te zijn aan de belangen die de Wet Kinderopvang beoogt te beschermen.

Meer informatie

In het register zijn alle gegevens opgenomen die de Wet Kinderopvang voorschrijft. Het register ligt ter inzage bij de balie van team ruimte op het gemeentehuis. Het register is tevens via de gemeentelijke website in te zien. Voor vragen of nadere informatie over het register kinderopvang kunt u contact opnemen met de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Bouwplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben ontheffing te verlenen aan:
* de heren L.H. Lubbers en W. van der Weele, Aweg 9 in Musselkanaal, voor het bouwen van winkels, appartementen en garage's, op het perceel Markstraat 91 in Musselkanaal.

Ontheffing wordt gevraagd volgens artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het ontwerp van dit ontheffingsbesluit, ontwerp bouwvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende twee weken ter inzage bij het team Ruimte, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 11 maart t/m 24 maart 2010 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Voor nadere informatie over deze plannen kunt u contact opnemen met de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Voorbereiding projectbesluiten

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat zij twee projectbesluiten voorbereiden.

Stadskanaal Noord - Groothuis Woningbouw

Het projectbesluit maakt vier halfvrijstaande woningen aan de zuidkant van het Baken mogelijk.

Stadskanaal Noord - Waterland Exploitatie

Het projectbesluit maakt aan de Tros (zijde Krommewijk) zes halfvrijstaande en twee vrijstaande woningen mogelijk, waar momenteel vier vrijstaande woningen mogelijk zijn. Daarnaast stelt het projectbesluit de volgende perceelgebonden wijzigingen voor:
* Een wijziging van twee stukjes groenvoorziening naar uitgeefbare grond.

* De vergroting van een wooneiland aan de Tros (nabij nr. 13).
* De uitbreiding van twee bouwvlakken.

Waar kunt u de ontwerpen inzien?

De voorontwerp projectbesluiten liggen vanaf 11 maart tot en met 21 april 2019 bij het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein
1 in Stadskanaal ter inzage. Ook is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen.

U wilt reageren?

Gedurende de genoemde periode van 6 weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn inspraakreactie over het voorontwerp indienen. Schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders van Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Per e-mail: gemeente@stadskanaal.nl. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u contact opnemen met het publieksbureau, T (0599) 631 436.

Kapvergunningen

Op 9 maart 2010 is de volgende kapvergunning verleend.

Stadskanaal

* Fabrieksstraat kad. 11360, 20 bomen

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 10 maart 2010