Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 10-03-2010

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een man aangehouden omdat hij vernielingen had gepleegd in een horecagelegenheid. Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie de melding dat een 27-jarige man uit Den Dolder vernielingen had gepleegd bij de gelegenheid aan de Hof. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Veel te hard

AMERSFOORT- Op woensdagochtend raakte een automobiliste zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed. Omstreeks 09.00 uur reed een 51-jarige vrouw uit Hooglander met een snelheid van 136 kilometer per uur over de Rondweg zuid waar 80 km is toegestaan. De vrouw werd staandegehouden en haar rijbewijs werd ingenomen.

Diefstal met geweld

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een winkelmedewerkerster lastig gevallen en een telefoon gestolen door een winkeldief.

Omstreeks 12.00 uur wilde een onbekende man een winkel verlaten aan de Langestraat. De alarmpoortjes gingen af en de man werd gevraagd terug te komen. Dit deed hij, maar wilde vervolgens weglopen. Een 28-jarige winkelbediende pakte vervolgens de telefoon om de politie te bellen. Kennelijk was de man hier niet van gediend en pakte de arm van de vrouw en kneep hier hard in. Hierdoor moest de vrouw de telefoon laten vallen. De man pakte de telefoon op en rende hard de winkel uit.

De politie heeft de zaak in onderzoek en getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.