Aziëfonds van AEGON wint FD Morningstar Award

10/03/2010 08:44

AEGON Nederland

De asset managers van AEGON Asset Management zijn dit jaar wederom in de prijzen gevallen. Op 9 maart 2010 kregen zij de FD Morningstar Award uitgereikt in de categorie "Aandelen Azië" voor het AEGON Equity Asia Fund.

Het AEGON Equity Asia Fund belegt in aandelen van Aziatische ondernemingen. Het nettorendement van het AEGON Equity Asia Fund was over 2009 69,96 procent. Daarmee versloeg het de benchmark, de MSCI Pacific ex-Japan index, die een rendement liet zien van 67,42 procent. Het fonds is voor een deel bèta (waarbij het de benchmark volgt) en voor een deel alfa. Het actieve alfa-deel wordt beheerd door Kees Rigter en Roelof Salomons van Pelargos Capital, een dochteronderneming van AEGON.

De FD Morningstar Awards worden deels toegekend op basis van rendementen over 2009. Om toevalstreffers te vermijden, wordt echter ook naar prestaties en risico over langere perioden gekeken en beoordelen de analisten de betreffende beleggingsfondsen op hun kwaliteit.

Erik van Houwelingen, CEO van AEGON Asset Management: "We zijn enorm trots op het behaalde resultaat. Gelukkig was 2009 niet zo'n dramatisch beursjaar als 2008, maar de markt was op sommige momenten nog enorm beweeglijk. Onze scheiding in alfa en bèta heeft zijn vruchten afgeworpen. Het actieve deel van de portefeuille heeft een prachtig rendement laten zien. AEGON staat al bekend als een sterke belegger op het gebied van obligaties, en het is fijn om met deze prijs voor een aandelenfonds te kunnen laten zien dat we een brede belegger zijn met aandacht voor alle sectoren en regio's."

AEGON Asset Management was dit jaar nog in twee categorieën genomineerd. Het AEGON Strategic Allocation 75/25 Fund in de categorie "Mixfondsen" en het AEGON AM European Bond Fund in de categorie "Obligaties Euro Overheid". Vorig jaar won AEGON Asset Management een FD Morningstar Award voor het AEGON Rente Fund in de categorie "Obligaties Euro Overheid".