TEFAF 2010, Karel Appel en Corneille in de Stuyvesant collectie

10/03/2010 08:59

Gallery Delaive

Gallery Delaive op TEFAF 2010 stand 511

Werken van Karel Appel en Corneille in de Stuyvesant collectie voor recordbedragen verkocht. TEFAF 2010 hoopt ook op goede verkoop resultaten.

Een recordbedrag heeft de voormalige Peter Stuyvesant Collectie op een veiling bij Sotheby's in Amsterdam opgebracht. Op TEFAF Maastricht, die 12 Maart zijn deuren opent voor het publiek, worden ook topstukken van de COBRA kunstenaars Karel Appel en Corneille te koop aangeboden.

'Smile' uit 1950, een werk van Karel Appel, komt uit de collectie van een Nederlandse kunstverzamelaar die in de jaren zeventig bevriend was met de kunstenaar. Appel, die in 1950 niet veel geld op zak had en teleurgesteld naar Parijs terugkeerde na de slechte ontvangst van de COBRA tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam, zette met dit naïeve expressionistische dierfiguur zijn COBRA handtekening trefzeker neer. De prijs van dit werk bedraagt 245.000,- euro.

Naast werken van Karel Appel, Corneille en Yves Klein zijn de achttien wandsculpturen van Niki de Saint Phalle een unicum in Nederland. 'Last Night I had a Dream' werd door Niki de Saint Phalle in 1968 gemaakt en destijds tentoongesteld in Pariis bij Galerie Alexandre Iolas. Van het Niki Museum in Japan heeft Gallery Delaive een groot aantal werken aangekocht, waaronder deze achttien. De prijs van "Last Night I had a Dream" bedraagt 950.000,- euro.

Voor meer informatie:

www.delaive.com of mail naar info@delaive.com

www.tefaf.com

telefoonnummer Nico Delaive 0653222087.





http://www.delaive.com/