Hoogheemraadschap Delfland
* Water in kelders Kijkduin

Water in kelders Kijkduin

Bewoners van een aantal woningen aan de Oostvoornelaan, Hoek van Hollandlaan en Westkapellelaan in Kijkduin (Den Haag) hebben sinds 1 maart 2010 last van grondwater in hun kelder of kruipruimte.

Bij twee woningen betreft het een beneden straatniveau gelegen werkruimte. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft bij deze woningen maatregelen getroffen om het water weg te pompen en de schade zo beperkt mogelijk te houden. Delfland laat tevens een onderzoek doen naar de oorzaak van de hoge grondwaterstand.

De exacte oorzaak van het grondwater in de kelders is nog onbekend. Het is onduidelijk of deze overlast in verband gebracht kan worden met de werkzaamheden voor de kustversterking in Kijkduin. Op basis van eerder onderzoek ging Delfland er vanuit dat er geen problemen zouden optreden. Delfland gaat een onafhankelijk adviesbureau vragen dit nader te onderzoeken. Delfland werkt bij de kustversterking samen met Rijkswaterstaat en de gemeente.

Vragen of meldingen

Bewoners die vragen hebben of nieuwe meldingen willen doen van overlast van grondwater, kunnen bellen met het Meldpunt van Delfland, 015 - 270 18 88.

Zodra er meer informatie is, wordt deze gepubliceerd op de website hhdelfland.nl.