Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 10-03-2010

Straatroof

UTRECHT Op de Laan van Chartroise vond dinsdagavond een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 19-jarige vrouw fietste rond 19.50 uur vanuit de richting van de Oudenoord over de Laan van Chartroise. Plotseling kreeg de vrouw een duw waardoor zij haar evenwicht verloor. Een onbekende jongen pakte de tas van de vrouw van haar schouder en ging er, samen met een medeverdachte, vandoor. Omdat het slachtoffer vanaf de achterkant werd beroofd kon zij geen goed signalement van de verdachten geven. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan naar het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden voor heling

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man op het Jaarbeursplein aangehouden omdat hij onder bedreiging een gestolen laptop te koop aanbood.

Omstreeks 22.05 uur kreeg de politie een melding dat een man op het Jaarbeursplein bedreigd was door een andere man. Ter plaatse troffen agenten diverse getuigen aan die een man aanwezen die verantwoordelijk was voor de bedreiging. Ook het slachtoffer werd aangetroffen. Hij verklaarde dat hij van de verdachte een laptop te koop aangeboden kreeg.

Toen hij aangaf geen interesse te hebben, werd de verdachte boos en begon het slachtoffer te bedreigen. De agenten spraken de 31-jarige verdachte uit Utrecht aan en wilde hem aanhouden. Direct begon de Utrechter zich te verzetten. Uiteindelijk werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto-inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Dinsdagmorgen heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij op heterdaad waren betrapt bij het openbreken van een auto op de Dudoksingel.

Getuigen belden omstreeks 10.40 uur via 1-1-2 naar de politie omdat zij hadden gezien dat twee jongens ingebroken hadden in een auto die geparkeerd stond op de Dudoksingel. Agenten gingen ter plaatse en zagen in de omgeving twee jongens lopen die voldeden aan de opgegeven signalementen. Bij het zien van de politie zetten de jongens het op een lopen.

Na een korte achtervolging kon één van de jongens 14 jaar uit Utrecht, op de Monarchvlindersingel worden aangehouden. De tweede verdachte (gegevens nog onbekend) werd later aangehouden. Beide jongens werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Hennepkwekerij

DE MEERN In een huis aan de Zonstraat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd rond 12.40 uur een onderzoek ingesteld in een huis aan de Zonstraat. In het huis werd op de gehele bovenverdieping een complete hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 293 planten en alle apparatuur in beslag genomen. In het huis werd door de energiemaatschappij geconstateerd dat de stroom op een gevaarlijke manier was aangesloten De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.