Gemeente De Wolden


Persbericht





Zuidwolde, 10 maart 2010







Verkennende gesprekken partijen De Wolden positief verlopen

Maandagavond heeft informateur de heer Jan van 't Zand van Gemeentebelangen zijn verkennende gesprekken met de zeven politieke partijen afgerond. Deze gesprekken zijn positief verlopen. Centraal in deze gesprekken stonden of de partijen willen komen tot een Politieke Termijn Agenda (PTA) en welke thema's hierop moeten staan. Ook is aan de orde geweest of de partijen op korte termijn een formateur willen benoemen en welke opdracht hij of zij van de gemeenteraad meekrijgt. Op donderdag 11 maart staat de PTA op de raadsagenda om deze vast te stellen.

Jan van 't Zand: "Uit de gesprekken is duidelijk geworden dat alle zeven partijen het zinvol vinden om een Politieke Termijn Agenda als basis te hebben. In deze PTA staan zes hoofdthema's leefbaarheid, sociaal beleid, economie, dienstverlening, bestuurlijke vernieuwing en financiën. Ik proef en voel de bereidheid om als raad vanuit deze thema's de komende raadsperiode te werken. Na morgenavond kan de formateur aan de slag om de volgende stap te zetten".

Gemeentebelangen heeft te kennen gegeven een formateur te willen leveren. Op donderdagavond wordt bekend wie deze formateur wordt. De rol van de formateur is het  samenstellen van het nieuwe college. Hiervoor is de PTA de basis.