Ingezonden persbericht


Ook nieuwe boeken online te koop bij De Slegte

Ramsj- en tweedehandsboekhandel breidt online assortiment uit

Amsterdam/Antwerpen, 10 maart 2010 - Enkele maanden geleden verstevigde De Slegte haar internetpositie met een vernieuwde website. Deze website wordt nu nogmaals opgewaardeerd met een aantal interessante vernieuwingen voor boekenliefhebbers. Opvallend voor De Slegte is de uitbreiding van het online assortiment: klanten kunnen nu ook gewoon nieuwe boeken bestellen. Daarnaast kan de klant op de site een zoekopdracht voor een specifiek boek ingeven. Als het gezochte boek - van nieuw tot ramsj of zeldzame tweedehands - beschikbaar is, krijgt de klant automatisch een mail.

Online aanbodverruiming
Een uitgebreid ramsjaanbod van circa 5.000 titels is online beschikbaar en aan het invoeren van de twee miljoen boeken tellende tweedehandsvoorraad van de Slegte wordt intensief gewerkt. Op dit moment zijn 75.000 van deze unieke tweedehands boeken ingevoerd. Daarnaast biedt De Slegte nu dus ook circa 80.000 'nieuwe' titels online aan, voor de normale - in Nederland immers vaste - boekenprijs. Met deze uitbreiding komt de boekhandel een stap dichterbij haar doelstelling om een breed publiek van boekenliefhebbers ook online een zo divers mogelijk assortiment aan te bieden. Ter introductie van het assortiment nieuwe boeken rekent De Slegte over deze titels tot en met 31 mei 2010 geen verzendkosten.

Unieke BoekenZoekService
Mocht een klant een boek niet online kunnen vinden, dan kan hij gebruik maken van "De BoekenZoekService", een nieuwe praktische functionaliteit op www.deslegte.com. Op het moment dat de titel wordt aangeboden door een van de De Slegte winkels online, ontvangt de klant geheel vrijblijvend een e-mail. De Slegte is de enige boekhandel die een dergelijke service biedt.

Over De Slegte
De Slegte is ruim honderd jaar geleden opgericht door Jan De Slegte. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een bedrijf met 27 winkels in Nederland en België. De onderneming heeft een bijzondere plek in de boekenwereld. De Slegte verkoopt boeken die in reguliere boekenhandels niet meer te koop zijn en biedt bijzondere boeken aan, zowel tweedehands boeken die gekocht zijn van particulieren als ramsj. Daarnaast verkoopt De Slegte ook nieuwe boeken. Bovendien worden in de meeste winkels van De Slegte en op de site www.deslegte.com school- en studieboeken verkocht. De Slegte beschikt over goed gekwalificeerde medewerkers met passie voor boeken. Deze passie staat centraal in het doen en laten van de onderneming.

Noot voor de redactie,