Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Na schriftelijke vragen PvdA:
Provincie pakt gevaarlijke kruispunten N 201 in Aalsmeer aan

De provincie Noord-Holland gaat maatregelen nemen om de verkeersveiligheid op de N 201 bij Aalsmeer te vergroten. Er zullen voorwaarschuwingsseinen worden geplaatst tussen de verkeerslichten op het traject Aalsmeerderbrug en Zwarteweg. Dit antwoordt het College van Gedeputeerde Staten op schriftelijke vragen van de PvdA.

In januari riepen de PvdA-statenleden Tjeerd Talsma en Gohdar Massom op om de gevaarlijke kruispunten van de N 201 in Aalsmeer te verbeteren tot de omlegging van de N 201 klaar is. Dit in reactie op een aantal recente ongelukken, waarbij dodelijke slachtoffers te betreuren zijn.

Het gedeelte van de N 201 door de bebouwde kom van Aalsmeer is 2x2 rijbanen. Het betreft een zeer drukke weg met veel vrachtverkeer onder anderen vanuit de Bloemenveiling. De maximum snelheid is op dit traject binnen de bebouwde kom 70 km per uur. PvdA-statenlid Gohdar Massom: "Het is dan ook terecht dat er hard gewerkt wordt aan de verlegging van deze weg. Echter tot de nieuwe N 201 gereed is, is er een gevaarlijke situatie, die dus in korte termijn heeft geleid tot diverse ongevallen en bijna-aanrijdingen. De PvdA wil dat daar iets aan gedaan wordt".

Gedeputeerde Staten kondigen in antwoord op de vragen van de PvdA twee maatregelen aan. Ten eerste komen er maatregelen om de doorstroming te bevorderen, waardoor er een rustiger verkeersbeeld ontstaat. Ten tweede komen er voorwaarschuwingsseinen tussen de verkeerslichten op het traject Aalsmeerderbrug en Zwarteweg. De verwachting is dat deze rond de zomer worden geplaatst.


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties