Persbericht

Pa of Ma van het jaar verkiezing

"Persoonlijk- en Management Assistent in het zonnetje gezet door Olympia Uitzendbureau en DOOR Training & Coaching"

10 maart 2010 - Binnenkort wordt de 'PaMa van het Jaar' gekozen. Dit is een verkiezing die georganiseerd wordt door Olympia Uitzendbureau en DOOR Training & Coaching. De twee initiatiefnemers zetten hiermee de Persoonlijk Assistent (Pa) of Management Assistent (Ma) een dag in de schijnwerpers. De verkiezing bestaat uit vijf selectieronden en de finale vindt plaats tijdens het 'Praktijkcongres Pa & Ma werken HARD' (http://www.dagvandesecretaresse.nl/) op 24 maart 2010 in het 'Verrassende Veranderhuis (http://www.hetveranderhuis.nl)' in Doorn.

Olympia Uitzendbureau en DOOR Training & Coaching willen met de verkiezing en het praktijkcongres aandacht vragen voor het vak dat de afgelopen jaren aanmerkelijk is veranderd en uitgebreid. De Secretaresse, Persoonlijk Assistent of Management Assistent anno 2010 is een planner, analist, organisator, initiator en gastvrouw. De selectieprocedure is inmiddels van start gegaan en bestaat uit de volgende 5 fases:
- De top 10.000 wordt beoordeeld via een anonieme e-mailmeting waarbij wordt gekeken naar snelheid en inhoud;
- De top 1.000 wordt telefonisch benaderd en beoordeeld op klantgerichtheid;
- De top 128 wordt onderworpen aan een E-assessment waarbij de vaardigheden onder de loep wordt genomen;
- De top 64 wordt geïnterviewd;

- De top 32 staat in de finale.

De 32 finalisten komen in een afvalrace die bestaat uit vier assessments, waarbij het aantal kandidaten steeds wordt gehalveerd. Na de laatste assessment bepaalt een vakkundige jury wie de uiteindelijke winnaar is. De jury bestaat uit:
- Karin French, Algemeen Directrice Studio Confidence;
- Bart van Luijk, Algemeen Directeur DOOR Training & Coaching;
- Jelle Bultsma, Algemeen Directeur Olympia Uitzendbureau;
- En de Olympia Franchisenemer van het Jaar.

De laatste acht finalisten krijgen van DOOR Training & Coaching de rest van het jaar een persoonlijk coachingstraject om een nog betere 'Pa' of 'Ma' te worden.

"Persoonlijk Assistenten en Management Assistenten zijn de drijvende kracht achter een organisatie", zegt Jelle Bultsma, Algemeen Directeur van Olympia Uitzendbureau. "Met dit gezamenlijke initiatief willen we die fantastische Pa's en Ma's in het zonnetje zetten. Het is een uitgelezen kans om op deze manier extra waardering uit te spreken voor zijn of haar werkzaamheden."

"Pa of Ma zijn is een vak apart, dat vergt veel diverse kwaliteiten", zegt Bart van Luijk, algemeen directeur DOOR Training & Coaching. "Tijdens de verkiezing en het seminar worden deze kwaliteiten verder aangeboord en verbeterd, wat de doorgroei van een Pa of Ma stimuleert. Daar komt bij dat de laatste acht overgebleven finalisten de rest van het jaar persoonlijk gecoacht zullen worden. Het is dus niet alleen leuk, maar ook leerzaam om hier aan deel te nemen."

Meer informatie over de verkiezing kunt u vinden op de website: http://www.pamavanhetjaar.nl

Inschrijven voor het praktijkseminar kan op http://www.dagvandesecretaresse.nl. Tijdens het seminar worden de volgende interessante sessies gehouden:
- Klantgericht schrijven

- Intern communiceren

- Slim omgaan met tijd

- De 'baas' op voorsprong brengen

- Omgang met opdringerige personen aan de telefoon
- De secretaresse als event-organisator

- Als 'Pa & Ma' de leiding nemen als het nodig is
- 'Dress to Impress, de juiste kleur' .


Noot voor redacties