Ingezonden persbericht


Award voor Delta Deelnemingen Fonds

PERSBERICHT

Amsterdam, 10 maart 2010

Award voor Delta Deelnemingen Fonds

Delta Lloyd Asset Management heeft gisteravond een prestigieuze FD Morningstar Award 2010 in ontvangst mogen nemen. Het Delta Deelnemingen Fonds kreeg de prijs in de categorie Aandelen Nederland.

Succesvolle beleggingsaanpak

De award is toegekend op basis van rendement over 2009 en de prestaties en risico over langere perioden. Fondsmanager Jack Jonk: 'We zijn heel erg blij met deze award omdat het de kwaliteit van het fonds bevestigt. Het fonds presteert duurzaam en op een goed niveau. Dat komt onder meer omdat we er bovenop zitten. Het fonds telt 20 tot 25 bedrijven en die kennen we door en door. We spreken het management van elk bedrijf zeker twee keer per jaar.'

Pittige competitie

Er zijn prijzen te verdelen in 13 categorieën, waaronder 7 aandelencategorieën, 5 obligatiecategorieën en gemengde fondsen. De nominaties gaan naar fondsen die het beter gedaan hebben dan vergelijkbare fondsen en daarbij minder hoge risico's lieten zien. In de categorie Aandelen Nederland waren naast het DDF, het Kempen Orange Fund en BNP Paribas Small Companies Netherlands genomineerd.

Fonds nu 100% Delta Lloyd

Op 2 februari heeft Delta Lloyd Asset Management het volledige beheer van het Delta Deelnemingen Fonds overgenomen. Tot die datum was er een samenwerkingsverband met Dresdner VPV. Jack Jonk: 'De samenwerking was prima. Maar het is praktischer en profijtelijker als het helemaal je eigen fonds is. Je kunt dan slagvaardiger opereren.' VPV Bankiers maakte zich op 9 februari los van de Dresdner Bank via een management buy-out. Enkele specialisten van Dresdner VPV stapten over naar Delta Lloyd, waarmee de deskundigheid in het beheer van het fonds behouden bleef.

Trots

Volgens Morningstar is het Delta Deelnemingen Fonds het beste in de categorie Aandelen Nederland. Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Goed beleggen is een kwestie van goed voorbereiden. Hoe bereid jij je voor? Hoe goed ken jij het Delta Deelnemingen Fonds? Test je kennis, geef je mening, of laat gewoon een berichtje achter op www.deltalloyd.nl/deelnemingen. En vertrouw net als wij niet op geluk, maar op een goede voorbereiding.