Politie Drenthe

Boerderij verwoest door brand

Westdorp, 10-03-2010

Woensdagavond heeft een uitslaande brand een woonboerderij aan de Borgerderstraat totaal verwoest. Rond 18.30 uur ontdekte de bewoner dat de houtkachel de brand had veroorzaakt waarna hij samen met zijn echtgenote enkele paarden, een hond en een kat in veiligheid bracht. Gealarmeerde brandweerkorpsen uit Borger-Odoorn, Schoonoord en Emmen blusten de brand van het met pannen gedekte pand. Voor de bewoners van de boerderij, twee ouders en een zoon is vervangende woonruimte gezorgd.

Tijdens de brand kwam er asbest vrij en deeltjes hiervan kwamen door de sterke wind enkele honderden meters ver terecht. Na onderzoek en metingen door een gespecialiseerd asbestbedrijf werd besloten om de bewoners van twee naast gelegen woningen te evacueren in verband met het asbestgevaar. Het gaat hier om respectievelijk twee en drie personen.

Een asbestverwijderingsbedrijf zal donderdag de vrijgekomen asbestdeeltjes opruimen. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. De burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn heeft enkele bewoners van de Borgerderstraat bezocht en de inwoners van het dorp Westdorp middels een brief op de hoogte gebracht van de brand en de genomen/te nemen maatregelen.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.