Dienstenbond CNV

Nieuws

10 maart 2010

Cao-overleg Rabobank nadert einde

In deze info een update over de cao-onderhandelingen, die maar voortduren. Maar we maken (kleine) stapjes en zien hopelijk licht aan het einde van de tunnel!

Verloop onderhandelingen

Op maandag 8 maart jl. heeft CNV Dienstenbond weer met uw werkgever onderhandeld. Gelukkig worden de onderhandelingen nu eindelijk een stuk concreter en spitsen we ons toe op een aantal onderwerpen die nog een oplossing behoeven. Maar of we die oplossing ook gaan vinden, blijft tot het laatste moment spannend, want Rabobank wil nog steeds niet bewegen op koopkrachtbehoud in 2010.

Onderwerpen op tafel

Rabobank heeft aan het slot van het overleg een totaal pakket aan voorstellen op tafel gelegd. In hun ogen is dit een mooi eindresultaat. Helaas is CNV Dienstenbond hier nog niet tevreden mee. En zal er nog behoorlijk gesproken moeten worden om tot een resultaat te komen waar we beide partijen tevreden over zijn. De onderwerpen waarover we nog van mening verschillen zijn:


· Loon: Rabobank is nu bereid om per 1 januari 2011, 1,5 procent loonsverhoging te geven. We komen steeds dichter bij 2010 maar daar zijn we helaas nog steeds niet! Dit is dus een moeilijk punt want Rabobank lijkt hier echt niet te willen bewegen.


· Demotie: Uw werkgever heeft ee0n voorstel gedaan voor een afbouwregeling. Wij hebben aangegeven dit onderwerp liever eerst in een studie te bekijken voordat we de regeling gaan aanpassen. Ook hier is dus nog volop discussie gaande.


· Afkoop ploegendienst voor KCC: Er ligt een voorstel op tafel voor een nieuwe definitie van ploegendienst. Dit heeft tot gevolg dat de medewerkers van het KCC niet meer onder de ploegendienstregeling vallen. Op zich is dit wel te begrijpen vooral omdat er nu ook een nieuwe tabel voor toeslagen voor werken op ongebruikelijke werktijden ligt, die dan voor het KCC zou gaan gelden. Maar de medewerkers van het KCC zullen door deze verandering wel enig financieel nadeel ondervinden, en dat moet natuurlijk gecompenseerd worden. Over deze compensatie zijn we nog aan het onderhandelen.


· Leeftijdsgerelateerd verlof: Uw werkgever heeft voorgesteld om de huidige leeftijdsdagen te bevriezen voor alle mensen die nu in dienst zijn en om het aantal vakantie-uren voor iedereen die voor 1 mei 2009 in dienst is gekomen te verhogen tot 194,4 uur. Dit levert dus voor de jongere medewerkers een voordeel op. Helaas is uw werkgever niet bereid om voor alle medewerkers, dus ook de nieuwe, het aantal vakantie-uren op 194,4 uur af te spreken. Medewerkers in dienst na 1 mei 2009 houden 187,2 uur. Ter compensatie is de Rabobank bereid om aan alle medewerkers een verhoging van het persoonlijk budget te geven van 0,1%. Het persoonlijk budget zal dan 1,9% gaan bedragen. Wij hebben aangegeven bereid te zijn afspraken te maken over de leeftijdsdagen, maar wel als onderdeel van een totaal pakket aan afspraken dat goed is en dus vinden wij het huidige compensatie voorstel van de werkgever onder de maat.


· Afschaffen van de zaterdagtoeslag: Dit voorstel heeft de Rabobank inmiddels van tafel gehaald, dus dat hebben we in elk geval vast bereikt!

15 maart a.s. volgende overleg

Maandag a.s. gaan we weer om de tafel. Het doel is om eruit te komen, maar niet tegen elke prijs. Er staat ons dus nog een lange dag/avond te wachten. We houden u op de hoogte.

Vragen

Als u nog vragen of opmerkingen heeft dan horen we dat natuurlijk ook graag en kunt u altijd contact opnemen met uw bestuurder Sandra Hendriks. U kunt haar bereiken via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of via 023-5670685.