Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 10 maart 2010

Verkeerslichten Stadsring-Kleine Haag buiten gebruik

De verkeerslichten op het kruispunt van de Stadsring met de Kleine Haag zijn sinds zondag 7 maart buiten gebruik. Vandalen hebben de verkeersregelautomaat, die de lichten aanstuurt, dusdanig vernield dat reparatie van de automaat niet meer mogelijk is. De automaat moet in zijn geheel worden vervangen. De gemeente verwacht dat dit enkele weken gaat duren.

In verband met de veiligheid heeft Eneco de spanning van de automaat gehaald. De verkeerslichten zijn daardoor volledig uitgeschakeld. Het parkeerverwijzigingsbord op het kruispunt is eveneens buiten gebruik. De Kleine Haag en de parkeergarage Koestraat zijn gewoon bereikbaar.

De gemeente heeft afzettingen op het kruispunt geplaatst, waardoor fietsers meer opstelruimte hebben en fietsers en voetgangers minder rijstroken in één keer hoeven over te steken. Afhankelijk van hoe snel een nieuwe automaat kan worden geleverd, neemt de gemeente aanvullende veiligheidsmaatregelen. De kosten van een verkeersregelautomaat, waarvan er in heel Amersfoort ongeveer 75 staan en die voor elk punt speciaal 'op maat' moet worden gemaakt, bedragen voor dit kruispunt rond de 50.000 euro.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort