NOVA

10-03-2010
Debat huiselijk geweld in teken 'Zierikzee'
In de Tweede Kamer wordt vandaag met minister Hirsch Ballin een spoeddebat gehouden over huiselijk geweld. Het gezinsdrama van afgelopen weekend in Zierikzee zal daarin veel aandacht opeisen.

Amsterdam zet de boor erin
De tachtig meter lange boor die onder de Amsterdamse binnenstad voor de Noord-Zuidlijn een tunnel gaat boren, is er klaar voor. Morgen wordt hij door een priester gezegend en dan kan het proefboren beginnen. Volgens de booringenieurs kan er niets misgaan. Maar omwonenden nemen het zekere voor het onzekere en zijn gevlucht naar hotels.

Israël waarschuwt voor nucleaire dreiging Iran
Na anderhalf jaar geen enkel contact, gaat de Israëlische regering via een Amerikaanse bemiddelaar weer praten met de Palestijnse Autoriteit. Maar nog meer dan over de Palestijnen maakt Israël zich druk over de Iraanse nucleaire dreiging. In NOVA een gesprek met Dan Meridor, Israëlisch vice-premier en minister van Atoomzaken.

Opiniepeilingen: scheid het kaf van het koren
Hoofdredactioneel commentaar
Opiniepeilingen zijn niet meer weg te denken, of ze nu gewenst zijn of niet. Maar bij die vaststelling kan het niet blijven, zolang het publiek niet niet kan zien of er sprake is van manipulatie.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)