Gemeente Barendrecht

Goedemiddag,


Laatste raadsvergadering oude raad

BARENDRECHT (woensdag 10 maart 2010) - Gisteren werd de laatste Barendrechtse raadsvergaddering in de oude samenstelling gehouden. Naast de behandeling van diverse reguliere onderwerpen zijn de geloofsbrieven van de nieuw benoemde leden van de gemeenteraad onderzocht. Voorts is ook de rechtmatigheid van de verkiezingen getoetst en akkoord bevonden. Ook zijn drie gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt.

Zowel mevrouw A. Feenstra-Keijzer van de PvdA als de heren J.T. IJzerman van D66 en W.B. van der Hoek van de VVD ontvingen uit handen van de burgemeester een gemeentelijke onderscheiding voor hun inzet voor de Barendrechtse samenleving. Mevrouw Feenstra ontving tevens een benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Centrumontwikkeling

De gemeenteraad heeft gisteren definitief en unaniem besloten over het voorstel voor de Centrumontwikkeling door ook over het laatste daarover ingediende amendement te stemmen. Tijdens de beraadslaging in de raadsvergadering van 15 februari werden in totaal vijf amendementen ingediend. Het toen ingediende amendement over de rol van de gemeente ten aanzien van de Binnenlandse Baan na 2018 is in de vergadering van 9 maart nogmaals ter stemming gebracht en aanvaard.


Noot voor redacties