Ingezonden persbericht


Bieb Tolle Lege gaat overeenkomst aan met de School met de Bijbel te Goudswaard

Nieuw leven
Sinds de oprichting had de School met de Bijbel in Goudswaard een uitleenbibliotheek op school. Doordat de school van klassikaal lezen overgestapt is op individueel lezen, had ze meer boeken nodig voor klassikaal gebruik. Daarnaast zijn de boeken van de gemeenschapsruimte jaren geleden verhuisd naar de verschillende groepen. En niet minder belangrijk... er waren tevens niet genoeg boeken bijgekomen om de uitleenbibliotheek in stand te houden. Om het leesonderwijs in Goudswaard een impuls te geven, heeft het bestuur besloten om de bibliotheek opnieuw op te starten. Normaliter is het een vrij grote klus, zowel wat tijd betreft als ook de financiën. Daarvoor is aan Tolle Lege gevraagd of zij dit in samenwerking met de school wilde vormgeven.

Tolle Lege in beeld
Tolle Lege is met het bestuur van de school overeengekomen om de organisatie van de bibliotheek op zich te nemen om tot een gezamenlijke aanpak te komen en zo de leesbevordering gestalte te gaan geven. Immers, Tolle Lege presenteert zich in de Hoeksche Waard als de christelijke bibliotheek met altijd de nieuwste boeken, en dat was immers een van de redenen waarom de vroegere bibliotheek heeft opgehouden te bestaan? 124 kinderen krijgen m.i.v. a.s. donderdag de kans in Goudswaard kennis te maken met de boeken van Tolle Lege. En last nu not least, met het lidnummer wat ze in Goudswaard hebben, kunnen ze ook in Numansdorp terecht, waarbij de ouders en broertje(s) en/of zusje(s) die niet op school zitten ook boeken kunnen lenen! De eerste collectie bestaat uit zo n 450 boeken. De boeken zijn onderverdeeld in de categorieën prentenboeken, 4-8 jaar 8-12 jr en 12+. Momenteel wordt nog eens een start gemaakt met 500 boeken die vanaf nu tot eind dit jaar in de bibliotheek zullen worden geplaatst. Uiteindelijk hopen er dan eind dit jaar volgens afspraak 1.000 boeken in de bibliotheek aanwezig te zijn.

Achter de schermen
Achter de schermen is in Goudswaard door een 17-koppige vrijwilligersclub hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Niets was te veel om alle passen te maken, alle boeken in te voeren, alle boeken te kaften, alle barcodes te printen... Alle hulde aan de vele vrijwilligers die het hebben gefikst om te zorgen dat er vanaf a.s. donderdag een bibliotheek in de School met de Bijbel te Goudswaard staat!

Ledenaanwas
De ledengroei van Tolle Lege is dus nog niet aan het einde. Er komen nog regelmatig nieuwe leden bij. Hadden we 1 april 2006 het 500e lid, mei 2008 het 750e lid, inmiddels zijn we hard op weg maar de volgende mijlpaal! De locatie Numansdorp heeft momenteel al 7600 boeken. Het mooie van alles is dat heel veel boeken verkregen zijn van particulieren en veel ook opgerakeld via rommelmarkten in de regio en ver daar buiten! En nog steeds draait Tolle Lege, nu in totaal dus met 28 vrijwilligers, geheel zelfstandig en kan zij haar zelf bedruipen. Dit komt mede door de 2ehandsboeken die zij tegen redelijke prijzen verkoopt via haar internetsite www.tolle-lege.hoekschewaard.nl en in de boekenschuur aan de Prins Clausstraat 19 te Numansdorp (ingang Julianastraat) De eerstvolgende opening daar is zaterdag 3 april van 9-12:30 uur.

Ludieke actie
I.v.m. de opening in Goudswaard zal de eerstkomende markt van Tolle Lege op 3 april in het teken staan van het cijfer 10, immers het getal 10 betekent op school een uitmuntende prestatie en daarnaast staat dit cijfer 10 bij Tolle Lege voor kwaliteit die hoog in het vaandel staat. Bij aankoop van 10 euro 2ehands boeken uit de schuur mogen uit de tientallen 2ehands boekendozen die buiten staan gestald, 10 gratis boeken worden meegenomen, romans, geschiedenisboeken, hobbyboeken, oorlogsboeken, teveel om op te noemen. De verkoop is van 9-12:30 uur in en om de boekenschuur aan de Prins Clausstraat 19 te Numansdorp (ingang Julianastraat)

U wilt uw boeken kwijt?
Ook dan bent u bij Tolle Lege altijd op het juiste adres. Boeken voor de bibliotheek en / of boekenmarkt kunnen altijd afgegeven worden bij de boekenschuur aan de Prins Clausstraat 19 te Numansdorp. Graag wel even vooraf bellen, 0186-654124. Wij willen ze uiteraard ook zelf af komen halen; ook hiervoor kunt u met ons contact opnemen. Wij zijn ook op zoek naar boeken van bijvoorbeeld Johan G. Veenhof , Piet Prins, Pleun Troost, W. Schippers. Kameleonboeken en ook alle andere christelijke boeken. Alle boeken zijn welkom!