Toon Roos Quartet & Humphrey Campbell in het Concertgebouw


Jazz Impuls

AMSTERDAM, 20100303 -- Op 10 maart zal in het Concertgebouw te Amsterdam een bijzonder dubbelconcert plaats vinden: Voor de pauze: Humphrey Campbell - "The (!) Singer" en na de pauze: Toon Roos Quartet - `Love Revisited'

Voor de pauze:
Humphrey Campbell - "The (!) Singer"
Humphrey Campbell trad op met The Skymasters, het Metropole Orkest, de WDR big band en vele andere combinaties. Ook speelden hij en zijn partner Ruth Jacott hoofdrollen in de musical `A Night at the Cotton Club'. In 1992 vertegenwoordigde Humphrey Nederland in Zweden tijdens het Eurovisie Songfestival. Toegerust met al zijn jazz ervaring, zijn schitterende performance en een prachtige stem koos Humphrey uit songs van zijn favoriete componisten waarin hij een ode brengt aan Nat King Cole, Count Basie, Frank Sinatra, Quincy Jones, Al Jarreau, George Benson en Stevie Wonder.
Humphrey Campbell - zang
Karel Boehlee - piano en synthesizer
Hein Van de Geyn - contrabas
Joost van Schaik - drums

Na de pauze:
Toon Roos Quartet - `Love Revisited'
Toon Roos speelde met de allergrootste jazzmusici onder wie Joe Zawinul, Art Blakey, Clark Terry, John Scofield en Bob Brookmeyer. De pers schreef: "De saxofoonsolo's van Toon Roos zijn van een zeldzame schoonheid''.
Roos behaalde in 2004 de tweede prijs in de prestigieuze International Songwriters Competition en hij ontving de `Bird Award' van het North Sea Jazzfestival. De cd `Love Revisited', een combinatie van standards en eigen composities werd opgenomen met het kwartet van onderstaande vier grootmeesters uit de Nederlandse jazz.
Toon Roos - tenor- en sopraansax
Karel Boehlee - piano en synthesizer
Hein Van de Geyn - contrabas
Joost van Schaik - drums

Adres:
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
aanvang: 20:15 uur
reserveerlijn: 020-6718345 of aan de kassa, dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur
prijzen: ¤ 34,00; CJP ¤ 21,50

Jazz Impuls