Volvo V70 weer leverbaar op aardgas


EINDHOVEN, 20100310 -- Volvo Zweden heeft sinds kort weer een bi-fuel (benzine/aardgas) variant van de nieuwe V70 in het leveringsprogramma opgenomen. Volvo verkoopt de V70 2.5T op de thuismarkt met een aardgasinstallatie van Prins Autogassystemen uit Eindhoven. Het is de bedoeling dat de V70 en later ook de S80 en andere modellen ook in andere Europese landen verkocht gaan worden. Of de V70 naar Nederland komt is nog niet bekend.

Volvo heeft de afgelopen periode van 3 jaar geen bi-fuel (benzine/aardgas) variant in het leveringsprogramma gehad, maar heeft nu dus weer een echte `groene' auto in het leveringsprogramma waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn. Prins Autogassystemen heeft in dit project als ontwikkelingspartner gefungeerd en een specifiek aardgassysteem ontwikkeld voor de Volvo.

Aardgas is schoon, in vergelijking met benzine stoot een aardgasauto per kilometer 25% minder CO2 uit. Aardgas is vergeleken met benzine ook een goedkope brandstof. Bovendien is de houderschapsbelasting van een aardgasvoertuig sinds dit jaar gelijkgesteld aan een auto op benzine. De infrastructuur op het gebied van aardgas verbetert snel; vanaf deze maand zijn er ongeveer 50 aardgastankstations in Nederland en dit aantal neemt snel toe.

In de V70 liggen onder de laadvloer 3 aardgastanks waardoor het mogelijk is om ongeveer 20 kilogram aardgas te tanken. Dit betekent dat je voor minder dan 15 euro een actieradius hebt van ongeveer 250 kilometer op alleen aardgas. Daarnaast blijft de berijder de volledige beschikking hebben over de originele benzinetank in de auto. Hierdoor komt de totale actieradius van de V70 op aardgas op ruim 900 kilometer. De berijder hoeft dankzij de strategisch geplaatste aardgastanks niet veel kofferruimte in te leveren.

Prins Autogassystemen B.V.