Openbare bibliotheek Amsterdam


Boekenweek 2010

2010 is een mijlpaal: de boekenweek bestaat dan 75 jaar!

Jong zijn

Dit is het thema van de boekenweek die volgend jaar zal plaatsvinden van woensdag 10 maart tot en met zaterdag 20 maart. Met als motto: Titaantjes - Opgroeien in de letteren, gebaseerd op het verhaal Titaantjes uit 1918, geschreven door Nescio. Het gaat over jonge vrienden die hun dromen proberen waar te maken, wat uiteindelijk niet lukt. Nescio is trouwens een pseudoniem voor Jan Hendrik Frederik Grönloh. het komt uit het Latijn en betekent: `Ik weet het niet'.

Elk jaar wordt het thema bedacht door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Het doel is om het publiek te laten ontdekken hoeveel prachtige boeken er wel niet zijn in bibliotheken en boekenwinkels. In 2009 was het thema Tjielp Tjielp - De literaire zoo.

Boekenweekgeschenk

Joost Zwagerman zal het Boekenweekgeschenk schrijven. In 1986 debuteerde hij met de roman De houdgreep. Gimmick! Vals licht en Buitenvrouw zijn bekende bestsellers. Joost Zwagerman weet met zijn boeken en groot publiek te bereiken en is daarom een logische keuze. Veel mensen kennen hem van televisieprogramma's als Barend & Van Dorp, Zomergasten en De wereld draait door. Zeven jaar lang is hij columnist geweest voor NRC Handelsblad. Het Boekenweekgeschenk krijgt u cadeau als u EUR 11,50 of meer besteedt aan Nederlandstalige boeken.

Ook volgend jaar zult u vrij kunnen reizen met de NS op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Specifieke informatie volgt nog.

Boekenweek-CV

OBA-leden krijgen het Boekenweek-CV van Joost Zwagerman tijdens de Boekenweek. In elk bibliotheekfiliaal verkrijgbaar. Nog geen lid? Als u zich tijdens de Boekenweek inschrijft, krijgt u het cadeau alsnog.