Ingezonden persbericht


Conspiracy Concepts genomineerd voor Gouden Giraffe 2010

Amsterdam, 8 februari 2010. Het Amsterdamse reclamebureau Conspiracy Concepts is genomineerd voor de Gouden Giraffe 2010. Het bureau ontving de nominatie in de categorie creatief voor hun foto-expositie "Een Ideale Wereld" voor Nationale Nederlanden. De Gouden Giraffe is de prijs voor beste bedrijfsevents in Nederland. De vakjury in de categorie creatief let vooral op de strategie en de creatieve invulling van het project in verhouding tot het beschikbare budget.

Het event in galerie WhiteSpace in Amsterdam was de aftrap van een geïntegreerde campagne die ondernemers ervan moest overtuigen dat arbeidsongeschiktheid iedereen kan overkomen. Omdat veel van hen positief zijn ingesteld, gaan veel ondernemers ervan uit dat hen nooit iets zal gebeuren. Het lijkt bijna of ze in 'een ideale wereld' leven, waarin al dat fout loopt eenvoudig rechtgezet kan worden. Dit blijkt ook uit het feit dat 6 van de 10 ondernemers in Nederland niet is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

Door een bewust gekozen mix van serieuze informatie en luchtige dialoog zette de campagne de kritische doelgroep gericht aan het denken over arbeidsongeschiktheid en de consequenties voor hun eigen bedrijf.

Acteur en fotograaf Thom Hoffman maakte de foto's voor de foto-expositie van zes ondernemers, die arbeidsongeschikt waren geraakt en weer herstellen. De foto's werden tijdens de expositie in WhiteSpace onthuld en het event markeerde de aftrap van een bredere campagne. Op het event werd ook een online commercial gepresenteerd met Hoffman in een 'ideale wereld'. De online commercial werd zo'n 50.000 keer bekeken.

Bezoekers van de expositie - ondernemers, pers en relaties - ontvingen de eerste exemplaren van een glossy brochure, de foto's en de verhalen van de ondernemers werden belicht. Op een speciale website - www.eenidealewereld.nl- waren de films en het werk van Hoffman ook na de expositie te zien, naast een blog van de revaliderende ondernemers. Het revalidatieproces werd ondersteund door Nationale-Nederlanden en leverde andere ondernemers een realistische kijk op alle aspecten rond en de gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

De uitreiking van de Gouden Giraffe is op 10 maart a.s. in de RAI in Amsterdam.