Ingezonden persbericht


Impakt Event:

UNMA - Utrechtse Nieuwe Media Avond: Brein-Computer Interfaces

Descartes stelde al de vraag of hij kon weten dat zijn hersenen in zijn hoofd zaten en niet ergens in een plastic bakje, bestuurd door demonen. Kevin Warwick, een professor die zichzelf presenteert als 's werelds eerste cyborg, had een directe brein verbinding met zijn vrouw. Uri Geller schijnt met gedachten zelfs lepels te kunnen buigen. Wat kunnen wij besturen met onze hersenen en wat wordt mogelijk met brein-computer interfaces? Wat doen wetenschappers en kunstenaars op dit moment met sensoren die signalen van de hersenen afvangen en hoe kunnen computers deze signalen interpreteren? De iPhone kan nu al je slaap patroon volgen en je op tijd wakker maken, maar welke dromen kan de computer nog meer afluisteren?

Op 10 maart zal de derde editie van de de Utrechtse Nieuwe Media Avond (UNMA) plaatsvinden. Deze keer staat de vraag centraal wat er nu en morgen kan met brein- computer interfaces. Ontwikkelaars, onderzoekers en kunstenaars zullen de nieuwste mogelijkheden van deze interfaces prijsgeven. Kunstenaar Christoph de Boeck (Deepblue) presenteert zijn werk "Staalhemel" en onderzoeker Lindsay Brown (IMEC) gaat in op de werking van brein-computer interfaces aan de hand van een demonstratie.

Moderator Maarten Lamers (Mediatechnology, Universiteit Leiden, ) en Peter Desain (Braingain, Radboud Universiteit Nijmegen) reflecteren op deze technologieën. Twittershizzle kaapt de avond met een terugblik op hun event.

Naast het programma is deze avond ook bedoeld als netwerk moment, dus neem je visitekaartjes mee!

De UNMA is een Impakt Event georganiseerd in samenwerking met z25, NetNiet.org en de Universiteit Utrecht (Master New Media & Digital Culture).

Datum : Woensdag 10 Maart


Tijd : 20.00 uur


Plaats : Impakt Headquarters, Lauwerecht 10, Utrecht

Entree: Gratis