Gemeente Winterswijk


Afscheid zittende raad en installatie nieuwe raad

Op woensdag 10 en donderdag 11 maart vinden twee extra raadsvergaderingen plaats. Op woensdag 10 maart wordt afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden en op donderdag 11 maart worden alle raadsleden geïnstalleerd. Beide vergaderingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de raadzaal van het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. De vergaderingen zijn openbaar.

10 maart
Op woensdag 10 maart worden de geloofsbrieven van de raadsleden onderzocht. De raad wordt gevraagd om te besluiten alle 21 raadsleden toe te laten. Aansluitend wordt afscheid genomen van de niet terugkerende raadsleden. De raadsleden worden daarbij toegesproken door de voorzitter (burgemeester) en enkele raadsleden. Ook wordt afscheid genomen van de vertrekkende commissieleden, niet-zijnde raadsleden. Na afloop van de vergadering is er een informele afsluiting met een hapje en een drankje.

11 maart
Op donderdag 11 maart worden de raadsleden geïnstalleerd. Ze worden hierbij gevraagd de eed of de belofte af te leggen. Na deze korte plechtigheid zijn de raadsleden bevoegd hun werkzaamheden uit te oefenen. Na een korte toespraak door de voorzitter volgt een informele afsluiting met een hapje en een drankje.