Ingezonden persbericht


E-METHODES MALMBERG GENOMINEERD VOOR IPON AWARD

Persbericht, 8 maart 2010

Malmbergs nieuwe e-methodes voor het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor een IPON Award in de categorie 'beste innovatief software product VO'.

Malmberg dankt deze nominatie aan de introductie van een volledig nieuwe digitale leeromgeving. Leerlingen maken hierin computerlessen en digitale toetsen en zien direct hun resultaten. Docenten worden via berichten volledig op de hoogte gehouden van de vorderingen van hun leerlingen. Een aanzienlijke tijdsbesparing voor docenten, terwijl ze toch de regie over het lesprogramma behouden. Ook zorgt de digitale leeromgeving voor differentiatie door na een gemeenschappelijk basisgedeelte automatisch individuele vervolglessen klaar te zetten die zijn afgestemd op het niveau van de leerling. Daarnaast wordt er in de methode veel materiaal voor het digitale schoolbord aangeboden.

"Digitalisering van onderwijs levert zó dus gemak, vrijheid en tijdsbesparing op voor docent én leerling. Met deze digitale leeromgeving helpt Malmberg scholen een grote stap voorwaarts te zetten bij het innoveren van hun onderwijs. Er wordt enthousiast gereageerd op onze nieuwe ICT. Digitaal inspelen op verschillen tussen leerlingen terwijl je ziet wat ze in de ICT aan het doen zijn en bereiken geeft docenten vertrouwen en biedt scholen de kans om op een moderne manier les te geven. Malmberg is heel blij met deze nominatie en hoopt de award natuurlijk in de wacht te slepen", aldus Jan van Miert, uitgeefmanager bij Malmberg Voortgezet Onderwijs.

IPON Awards

Woensdag 10 maart a.s. is de uitreiking van de IPON Awards. De IPON Awards zorgen ervoor dat ICT-bedrijven die zich richten op het onderwijs, worden bestempeld met een kwaliteitsmerk. Hierdoor kan het onderwijs zien dat deze bedrijven zich onderscheiden in innovatie, kwaliteit en originaliteit. Verder stimuleren de IPON Awards het bedrijfsleven tot productvernieuwing en -verbetering.

Einde persbericht

=================