Ingezonden persbericht


9 maart 2010.

Pendelbussen De Lijn eventjes door het Rivierenhof

Openbaar vervoer voor inwoners van Deurne verzekerd tijdens nieuwe werken aan tramlijn 10

Van zaterdag 10 april tot en met zondag 18 april 2010 rijden er vervangende pendelbussen van De Lijn langsheen de Parkweg van het Rivierenhof in Deurne.

Wegens de heraanleg van de tramsporen op de Turnhoutsebaan in Deurne, wordt tijdens de paasvakantie tramlijn 10 een week onderbroken tussen het eindpunt Schotensesteenweg en de Engelselei.

Ter vervanging van tram 10 legt De Lijn pendelbussen in die via een klein ommetje langsheen de Parkweg in het Rivierenhof en de Hooftvunderlei, tussen de Turnhoutsebaan en de Fr. Craeybeckxlaan reizigers zullen vervoeren. Deze pendelbussen rijden vanaf zaterdag 10 april 2010 (aanvang dienst) tot en met zondag 18 april 2010 (einde dienst). De volledige beschrijving van de reisweg van de pendelbussen, treft u geheel onderaan dit persbericht.

Tijdens de vorige onderbreking van tramlijn 10 (in november 2009) kon De Lijn nog via de Lakborslei omrijden. Om de bewoners van Deurne gedurende deze nieuwe periode van werken toch van openbaar vervoer te kunnen voorzien, heeft de directie van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof de uitzonderlijke toestemming gegeven aan De Lijn voor doorgaand gemotoriseerd verkeer in haar park.




Ingezonden persbericht