Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT EMBARGO tot 10 maart 2010 om 19.00 uur

Koninklijke onderscheiding voor afscheid nemende raadsleden

Sittard-Geleen, 9 maart 2010 - Burgemeester Sjraar Cox reikt op 10 maart om 19.00 uur een Koninklijke onderscheiding uit aan drie raadsleden die afscheid nemen. Tijdens de bijeenkomst nemen 13 raadsleden afscheid van de raad. Drie van hen krijgen een Koninklijke Onderscheiding omdat zij minimaal 12 jaar volksvertegenwoordiger zijn geweest. Burgemeester Sjraar Cox zal alle raadsleden die afscheid nemen persoonlijk toespreken en bedanken voor hun raadswerk. Op 11 maart wordt vervolgens de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

De raadsleden die afscheid nemen zijn de dames Custers en Creemers en de heren Remmers, Duijkers, Geilen, Lafnoune, Snippe, Janssen, Lutgens, Wagemans, De Boer, Ichigui en Muijtjens.

De burgemeester reikt een Koninklijke onderscheiding uit aan de volgende raadsleden:


* Mevrouw R.J.P. Custers was raadslid vanaf 1998 tot heden.


* De heer M. Ichigui was raadslid vanaf 1998 tot heden.


* De heer J. L.M. Muijtjens was raadslid vanaf 1982 tot heden.

Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Henk de Boer, die eveneens afscheid neemt als raadslid voldoet aan het criterium van 12 jaar volksvertegenwoordiger. Hij heeft echter vanwege zijn maatschappelijke verdiensten (vrijwilligerswerk) al eerder een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

De heer Boudewijn kan vanwege familieomstandigheden niet aanwezig zijn. De burgemeester zal op een ander moment aandacht besteden aan het afscheid als raadslid van de heer Boudewijn.

U bent van harte welkom om deze uitreiking bij te wonen op woensdag 10 maart vanaf 19.00 uur in de Raadszaal, gemeentehuis, Markt 1 te Geleen.




Gemeente Sittard-Geleen