Gemeente Leeuwarden

Persbericht

Koninklijke Onderscheiding voor Henk Drewel

EMBARGO TOT WOENSDAG 10 MAART,

22.00 UUR!

De heer Hendrik (Henk) Drewel

geboren: 31 oktober 1945 in Scheemda

wonende te Leeuwarden

benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Drewel is sinds mei 1997 raadslid voor het CDA in de gemeente Leeuwarden. Vorig jaar heeft hij aangegeven na de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar niet meer terug te keren voor een nieuwe periode. Hiermee heeft hij zich dertien jaar buitengewoon ingezet voor de Leeuwarder samenleving.

De heer Drewel was niet alleen vice-voorzitter van de raad, maar ook commissievoorzitter en voorzitter van de begeleidingsgroep 'accountant en programmabegroting'.

Een belangrijk punt waar de heer Drewel voor heeft gestreden is een onafhankelijke Rekenkamer, zonder gemeenteraadsleden als leden. Dat kreeg hij voor elkaar.

De heer Drewel zag de problemen die er konden ontstaan, omdat raadsleden onderdeel uitmaken van de besluitvorming.

De heer Drewel staat bekend om zijn pleidooien voor financiële degelijkheid. Hiermee werd hij binnen de gemeenteraad iemand waar velen van verschillende politieke kleur naar luisterden.

Vanuit de kennis die hij in zijn oude functie als controller bij de provincie Fryslân heeft opgedaan, heeft hij veel betekend als het gaat om de manier waarop de gemeenteraad met de accountant omgaat.

De heer Drewel heeft ervoor gezorgd dat de accountant ingezet wordt als een extra manier om als raad het college te controleren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.