Gemeente Tilburg

10 maart 2010

Laatste kavel T58 aangekocht

Selectiecommissie keurt twaalf bedrijven goed voor T58-Noord Het laatste perceel op Tradepark 58 (T58) is onlangs door de gemeente aangekocht. Het betreft landbouwgrond bij het trafostation van Enexis op plandeel Noord. Komend jaar wordt gestart met het bouwrijp maken van bedrijventerrein Tradepark 58 Noord. T58- Noord gaat ruimte bieden aan ongeveer 25 nieuwe bedrijven. Naar verwachting kunnen de eerste bedrijven begin 2011 gaan bouwen.

Wethouder Joost Möller: "De aankoop van de Enexis-gronden heeft langer geduurd dan verwacht. Nu kunnen we beginnen met het ontwikkelen van T58-Noord. De animo is groot, want er zijn al twaalf bedrijven geselecteerd. Deze ondernemingen hebben het recht om een kavel af te nemen."

Selectie
T58 is een bedrijventerrein voor innovatieve bedrijven en ligt op een groene locatie aan de A58. De openheid, strakke architectuur en transparantie van het terrein is het visitekaartje. Om als ondernemer op dit bedrijventerrein toegelaten te worden gelden strenge eisen. Deze worden getoetst door een onafhankelijke selectiecommissie. Voor T58-Noord zijn al meerdere aanmeldingen door deze commissie beoordeeld en twaalf bedrijven zijn door de selectiecommissie goedgekeurd.

Het innovatieve aspect van het bedrijventerrein wordt voor T58-Noord extra geaccentueerd door de aanleg van een collectief warmte-/koude-opslag (WKO-systeem). Dit houdt in dat de gebouwen warmte én koeling krijgen aangeboden maar dat er geen gasaansluiting voorhanden is. Met deze voorziening wordt bespaard op de klimaatbeheersing van de aangesloten bedrijven. Bovendien kan de warmte-/koudeopslag een kostenreductie betekenen.

Parkmanagement
Op T58 nemen alle bedrijven deel aan parkmanagement. Dit parkmanagement wordt verzorgd door Grontmij. Zij verzorgen het algemene management en bieden collectieve voorzieningen zoals centrale beveiliging, uniforme bewegwijzering en gebruik van een helpdesk. Tenslotte stuurt Grontmij het dagelijkse beheer en onderhoud van de openbare ruimte aan.
Met het realiseren van T58-Noord vindt de afronding plaats van het bedrijventerrein T58.

Het in dit persbericht genoemde besluit heeft het college deze week genomen en het wordt ter informatie naar de raad gestuurd.