Gemeente Apeldoorn

11.700 RegelRecht Strippenkaarten direct in brievenbus

De gemeente Apeldoorn maakt het de inwoners met een laag inkomen nog makkelijker om gebruik te maken van financiële extra's. Afgelopen week ontvingen 9.000 huishoudens zonder aanvraag 11.700 RegelRecht Strippenkaarten. Een recordaantal van 98 deelnemende winkels, verenigingen, organisaties en attracties in Apeldoorn geven dit jaar belangeloos aantrekkelijke kortingen aan inwoners met een laag inkomen.

De Strippenkaart maakt onderdeel uit van RegelRecht, het Apeldoornse pakket met financiële extra's voor mensen met een laag inkomen. Nieuw dit jaar is dat zonder aanvraag inwoners de strippenkaart toegestuurd kregen. Dit zijn de mensen die vorig jaar ook al zo'n kaart ontvingen. Inwoners van Apeldoorn die nog geen Strippenkaart hebben ontvangen, maar hiervoor mogelijk wel in aanmerking komen, kunnen de kaart alsnog aanvragen via het RegelRecht aanvraagformulier.

Nieuw dit jaar is bovendien dat de aanvraagformulieren verder vereenvoudigd zijn. Zo is er een apart RegelRecht-aanvraagformulier voor mensen jonger dan 65 jaar en voor mensen van 65 jaar en ouder. Deze zijn toegespitst op de gezinsituatie. Vooral voor inwoners van 65 jaar en ouder is het aanvragen van de bijdrage van ouderen daardoor eenvoudiger.

De gemeente Apeldoorn verstuurt deze formulieren samen met de RegelRecht 2010 folder verdeeld over twee periodes, zodat de honderden aanvragen tijdig en naar tevredenheid afgehandeld kunnen worden. De eerste groep inwoners ontvangt het aanvraagformulier met de folder medio maart. Bij de tweede groep inwoners valt medio mei het formulier en de folder in de brievenbus.

Recordaantal deelnemers

Dit jaar kent de Strippenkaart een recordaantal deelnemende organisaties. Mensen kunnen met hun strippen bij maar liefst 98 organisaties terecht. Wethouder Hans Wegman: "Ik ben zeer te spreken over deze toename. Het aanbod wordt ieder jaar groter en het gebruik van de strippen daarom steeds interessanter. Mensen kunnen zelf bepalen waarvoor zij de strippen willen inzetten. Van een krantenabonnement, nieuwe kleding, een lekker diner en lidmaatschap van sportvereniging tot een bezoek aan een attractiepark. Dit maakt de Strippenkaart geschikt voor het hele gezin."

Alle informatie over de RegelRecht 2010-campagne staat op www.apeldoorn.nl/regelrecht .

Einde persbericht.

Anneke Bestebreurtje
Coördinator nieuwsdesk
Afdeling Strategie, Communicatie en Kabinet
nieuwsdesk@apeldoorn.nl

----------------------------

Gemeente Apeldoorn
Afdeling SCK
Postbus 9033
7300 ES Apeldoorn
Telefoon: (055) 580 13 63 of 14 055 (algemeen)
www.apeldoorn.nl

--------------