Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

10 maart 2010, Utrecht

------

CNV Vakmensen hoopt op doorstart

Aannemersbedrijf Verkerk failliet

Aannemersbedrijf Verkerk in Zevenaar is failliet. De circa 175 werknemers zijn hierover zojuist geïnformeerd. CNV Vakmensen heeft de hoop gevestigd op een doorstart.

Verkerk is een van de grootste aannemersbedrijven in de Achterhoek. Door het faillissement liggen op dit moment tientallen projecten stil. Willem Kruithof van CNV Vakmensen hoopt dat een doorstart mogelijk is. "De curator onderzoekt nu de mogelijkheden, ik verwacht dat er eind deze week meer duidelijkheid over is. Ik hoop dat zo veel mogelijk werkgelegenheid behouden kan blijven. En dat de bouwprojecten waar Verkerk bij betrokken was, zoals woningbouwprojecten, niet te lang stil blijven liggen. Want dat is natuurlijk voor heel veel mensen vervelend."

CNV Vakmensen is vanmiddag bij de personeelsbijeenkomst aanwezig geweest en heeft ook nauw contact met curator Looyen. Kruithof: "Wij gaan voor behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid. Als mensen hun baan kwijtraken, zullen we hen zo goed mogelijk proberen te ondersteunen."

Aanstaande vrijdag is CNV Vakmensen aanwezig bij een bijeenkomst op het kantoor van Verkerk in Zevenaar. UWV zal daar uitleg geven over de gevolgen van het faillissement. Volgende week woensdag houdt CNV Vakmensen een inloopspreekuur in Velp.


- - -