Gemeente Delft

Subsidie voor Het Delftse Waterballet

Het college stelt ¤ 20.000 bbeschikbaar aan Frank van Olmen, winnaar van de evenementenwedstrijd Delftse Nieuwe in 2009, voor de organisatie van het project Het Delftse Waterballet.

Met Het Waterballet zal Delft letterlijk op het water gaan dansen en ontstaat een koppeling tussen danscultuur en beschikbare omgevingsfactoren. Bestaande terrasboten, dekschuiten, canal hoppers en rondvaartboten worden onderdeel van het project, aangevuld met hoofdpodia op diverse locaties.

Delftse Nieuwe is een initiatief van de gemeente Delft. Deelnemers aan de wedstrijd hebben de opdracht een nieuw en bijzonder evenement voor Delft en Delftenaren te bedenken dat binnen een jaar moet worden gerealiseerd.

Inzendtermijn derde editie Delftse Nieuwe verlengd De derde editie Delftse Nieuwe is begin dit jaar weer van start gegaan. Wethouder Lian Merkx (Cultuur en Kunststad 2010) wil alle inwoners volop de kans geven om mee te doen aan Delftse Nieuwe en hun droomevenement te realiseren. Om iedereen de gelegenheid te geven mee te doen aan deze wedstrijd is de inzendtermijn met twee weken verlengd tot 5 april 2010.

Meer informatie op www.delftsenieuwe.nl.

Noot voor de redactie (