Politie Twente

Persbericht Politie Twente 10 maart 2010

Jan Camphuis: 053-4555588

Auto van de van brandstichting verdachte Oldenzaler aangetroffen, man nog spoorloos

Oldenzaal / Denekamp

Dinsdagavond de 9e maart zagen surveillerende politiemensen op een parkeerplaats aan de Nordhornsestraat in Denekamp de auto van een 50-jarige Oldenzaler staan. Het was de politiemensen bekend dat deze man gezocht werd i.v.m. mogelijke betrokkenheid bij een brand in zijn eigen woning. Een brand die op maandagmiddag 8 maart had plaatsgevonden. Ook was bekend dat de man mogelijk zich zelf van het leven wilde beroven.

Direct werd dinsdagavond met o.a. twee speurhonden een onderzoek in de omgeving van de parkeerplaats ingesteld. Dit had niet het gewenste resultaat zodat in de loop van woensdag 10 maart verder werd gezocht. Opnieuw werden honden ingezet en vloog een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten boven het gebied. Gedurende en groot deel van de middag zocht een groep ME'ers van de politie Twente verder het gebied af.

Alle inspanningen hebben tot nu toe niet geleid tot het vinden van de 50-jarige. Opnieuw doet de politie Twente een beroep op mensen om bij aantreffen dit direct door te geven. (2010020656)