Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 10 maart 2010

Actie voor opvolger kunstwerk 'De Stier'

Het kunstwerk 'De Stier' dat vorig jaar door brandstichting vernield werd, krijgt wellicht een opvolger. De betrokkenheid van de stad bij de houten Stier is zo groot gebleken, dat het college een bijdrage wil leveren aan een permanente stalen Stier op dezelfde plek. De rest van het benodigde bedrag moet komen uit sponsoring.

In 2007 werd de Stier als tijdelijke bewoner op de rotonde Kruiskamp/Koppel geplaatst. Het dier van sloophout werd al gauw door bewoners in hun hart gesloten. Hoewel de Stier een verblijfsvergunning had voor 5 jaar, is vorig jaar door brandstichting zijn einde vroegtijdig in zicht gekomen. Bewoners en bedrijfsleven hebben op allerlei manieren hun betrokkenheid bij de Stier en hun wens voor een permanente Stier kenbaar gemaakt.

Sponsoring
De kosten van een stalen Stier bedragen ¤ 73.900, waarvan ¤ 20.000 wordt betaald door de gemeente. Het overige bedrag moet worden opgebracht door sponsoren en een publieksactie. Tot nu toe is door sponsoring in zowel natura door staalbedrijven als een bijdrage in geld al ¤ 26.000 opgebracht. Inwoners kunnen een bijdrage leveren door een poster met foto's van de oorspronkelijke Stier te kopen. Deze posters zijn te koop bij museum Flehite, de Informatiewinkel in De Observant en verpleeghuis St. Elisabeth. Als het tijdig lukt het geld voor de stalen Stier bijeen te brengen, zou deze in september van dit jaar nog op de rotonde kunnen staan. Meer informatie is te vinden op www.onzestier.nl

Noot voor de redactie,