Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 10 maart 2010
DutchView opent deuren van nieuwe Virtuele 3D Studio Een virtuele werkelijkheid

Sinds kort beschikt DutchView over een 'state of the art' Virtuele 3D Studio waar licht- en decorontwerpers, regisseurs maar ook producenten hun plannen voor grootschalige produkties tot in de puntjes kunnen voorbereiden. DutchView heeft de beproefde wysiwyg perform software van CAST geïntegreerd in een modern en comfortabel ingerichte ruimte waar middels een virtuele 3D omgeving exact kan worden gevisualiseerd hoe produkties en evenementen er uit gaan zien. De kwaliteit van de detaillering is van zeer hoog niveau, met als gevolg dat je kunt spreken van een 'virtuele werkelijkheid.'

In de Virtuele 3D Studio komen meerdere disciplines samen. Lichtplannen voor grootschalige producties en evenementen worden gecombineerd met decor en camera opstellingen. Er kan tot in detail worden geëxperimenteerd met alle belangrijke variabelen. Het programma kan voor wat betreft licht, decor, camerabeelden en regievoering volledig in 3D worden 'nagemaakt'. Dit kan een flinke besparing opleveren in zowel de voorbereiding- als productiefase. Maar ook in een pitch- of verkoopfase van een programma kan de 3D presentatie zeer nuttig zijn. Een kostbare pilotopname kan zo worden uitgespaard.

Jacco van Pel, Manager DutchView Licht: "DutchView brengt al jaren meerdere disciplines professioneel samen in totaalproducties. Dat we diezelfde totaalproducties nu ook vooraf, zelfs al in de conceptfase, voor onze klanten kunnen visualiseren in een virtuele omgeving is natuurlijk fantastisch!"

De Virtuele 3D Studio is gesitueerd in het Studiocentrum op het Media Park.

Over Dutchview:
Dutchview is gevestigd op het Media Park in Hilversum en is marktleider op gebied van radio-, televisie- en internetregistratie.

DutchView Licht en Lichtontwerp is gespecialiseerd in het maken van lichtontwerpen voor evenementen en produkties. Onze groep lichtspecialisten bestaat uit lichtontwerpers, belichters, lichtoperators en technici. Dutchview exploiteert in 14 studio's, op locaties in Hilversum en Amsterdam. Naast een full service postproductie huis beschikt DutchView over een vloot van zes compleet ingerichte registratiewagens, waarmee het mogelijk is om vanaf elke locatie 'live' een evenement te registreren en multidisciplinair uit te zenden. Met de ontwikkeling van het tapeloze produktieproces worden registraties steeds efficiënter waardoor steeds meer kosten worden uitgespaard.
---