Ingezonden persbericht


OFFICE DEPOT ZET MET VENLOOP IN OP FITHEID IN KADER VAN NIEUWE WERKEN


- atleten Marko Koers en Olga Commandeur ondersteunen medewerkers -

Venlo, 10 maart 2010 - Vooraanstaand internationaal leverancier van kantoorartikelen en -diensten Office Depot neemt met een team lopers en als sponsor deel aan de Venloop, die op 21 maart in Venlo georganiseerd wordt. De race sluit uitstekend aan op de doelstelling van Office Depot om zijn werknemers de juiste balans te laten vinden tussen werk en ontspanning.

"Zoals ieder bedrijf is ook Office Depot begaan met zijn werknemers. We willen daarom een omgeving creëren die zoveel mogelijk de behoeften van onze werknemers vervult. Dus naast een goede werkplek willen we ook de mogelijkheid tot ontspanning bieden", aldus Kor de Jonge, Vice President Human Resources Europe. "De Venloop past wat dat betreft uitstekend in onze visie. Mede door de maatschappelijk verantwoorde kant van het initiatief hebben wij ons ook als sponsor aan dit evenement verbonden."

Office Depot maakt zich, met een pakket aan mogelijkheden en technologische middelen, sterk voor het nieuwe werken om werk effectiever, efficiënter maar ook plezieriger te maken voor zowel het bedrijf als de medewerker.

Office Depot's deelname aan de Venloop staat niet op zichzelf. De race maakt deel uit van het Office Depot Fit-initiatief, dat het Venlose bedrijf met succes promoot onder zijn werknemers. Het Office Depot Fit-programma behelst op dit moment de sporten hardlopen en power walking, en op korte termijn zullen hier fitness en wielrennen aan toegevoegd worden. Dat Office Depot zijn fitheidsprogramma serieus neemt, blijkt wel uit de grote namen die het bedrijf aan dit initiatief verbindt. Zo worden de lopers van de Venloop getraind door ex-olympisch atleet Marko Koers. Op de ochtend van de Venloop organiseert Office Depot bovendien een ontbijtwandeling onder leiding van voormalig hardloopster en tv-persoonlijkheid Olga Commandeur.

"Ik ben erg blij dat we deze kopstukken uit de vaderlandse atletiek bereid hebben gevonden ons met raad en daad bij te staan", besluit de Jonge. "Om bij de kernwaarden van het nieuwe werken te blijven: ik ga ervan uit dat onze medewerkers door de aanwezigheid van Koers en Commandeur niet alleen efficiënter met hun krachten zullen omgaan, maar dat ze hun werkomgeving daardoor ook als nog plezieriger ervaren. Het gaat daarbij ook om een verandering van bedrijfscultuur en -mentaliteit. Winst verzekerd dus, ongeacht hun plek in de einduitslag van de Venloop."


---