VerkeersInformatieDienst

Tijdelijk geen belijning op A2

10 maart 2010, 17:08
Op de A2 tussen Maarssen en Utrecht is er op dit moment geen belijning. Vanwege de werkzaamheden aan de A2 gaat het om het ontbreken van tijdelijke belijning. Door het winterweer heeft die belijning losgelaten. De belijning kan pas weer opnieuw worden aangebracht bij minimaal 8 graden boven nul. Ter plaatse zijn er drie rijstroken en geldt een maximumsnelheid van 90 km per uur. Rijkswaterstaat houdt de situatie scherp in de gaten.

Door de extreme weersomstandigheden in december 2009 en januari 2010 heeft de tijdelijke plakbelijning op de A2 in de richting van Amsterdam naar Utrecht losgelaten. Het betreft het wegvak tussen km 53.8, ter hoogte van de verzorgingsplaats Haarrijn, en km 59.00, ter hoogte van het spoorviaduct Haarrijn-Spoorlijn. Vanwege de verkeersveiligheid moet deze belijning opnieuw worden aangebracht.

De weersomstandigheden hebben echter invloed op deze werkzaamheden. Voor het aanbrengen van de tijdelijke plakbelijning dient de temperatuur 's nachts minimaal 8 graden Celsius te zijn. Door de lage temperaturen en de natte omstandigheden is het op korte termijn niet mogelijk de belijning te herstellen. De herstelwerkzaamheden vinden plaats zodra de weersomstandigheden dit toelaten.

Nu wordt er nog gewerkt aan het vernieuwen en verbreden van de A2. De tijdelijke belijning is nodig omdat nog niet alle rijstroken klaar en in gebruik zijn.