Gemeente Wervershoof




Uitnodiging presentatie Centrumgebied Molenhoek Wervershoof

25-01-2010
In het najaar van 2009 is de gemeente gestart met een onderzoek naar ontwikkelmogelijkheden van centrumgebied Molenhoek in Wervershoof. De resultaten van fase 2 van het project worden in de raadscommissie van 11 maart 2010 gepresenteerd. De presentatie vindt plaats in gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

Wij nodigen u van harte uit om bij de presentatie aanwezig te zijn. U kunt van de mogelijkheid gebruik maken om vragen te stellen aan onze adviseurs of aan leden van de raadscommissie.
Wat u kunt verwachten:
In de afgelopen maanden zijn er gesprekken gevoerd met ondernemers(individueel, maar ook collectief samen met bureau Seinpost) en is er onderzoek verricht naar de aanwezige vierkante meters winkelvloeroppervlakte, koopstromen enzovoort. De informatie is gebundeld tot een sterkte - zwakte analyse.
Bureau Metrum heeft drie ontwikkelscenario's opgesteld, variërend van investeren in de openbare ruimte tot het verder ontwikkelen van het centrum met behoorlijk extra meters.

Tijdens de presentatie in de raadsadviescommissie worden de scenario's toegelicht en een voorlopige keuze van het college(scenario 2) worden uitgelegd.

Op dit moment ligt er nog geen stedenbouwkundige visie. Ook zijn er geen plaatjes hoe de openbare ruimte of het centrum ingericht moet worden. Deze plaatjes ontwikkelen wij in de volgende fase van het project. Wij hopen dit in nauw overleg met de ondernemers en eigenaren te doen.

Omdat er nu nog geen totaalplan ligt vindt er geen aparte inspraakronde plaats. Vragen stellen en inspreken is mogelijk tijdens de vergadering van de raadsadviescommissie van 11 maart. In fase 3 geven wij ruim de gelegenheid om mee te denken over en in te spreken op de concrete inrichtingsplannen. Uw inbreng betrekt de gemeente bij de verdere uitwerking in fase 3.

Inspreken
Er is gelegenheid tot inspreken bij de raadsadviescommissie. Wilt u hier gebruik van maken? Dan vragen wij u dit uiterlijk twee dagen vooraf te melden bij de griffier, de heer C.W. Zwakman. De heer Zwakman is bereikbaar via telefoon 06 - 183 002 47 of e-mail griffier@wervershoof.nl

Het rapport van Metrum kunt u hier lezen. Ook zijn er exemplaren aanwezig tijdens de raadsadviescommissie van 11 maart 2010.

Burgemeester en wethouders gemeente Wervershoof

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171