Creatieve hobby's helemaal hot

01/03/2010 10:37

De Beursorganisatie BV

Voorjaarstrends tijdens dubbel creatief feest in Brabanthallen

Traditionele technieken als breien en naaien zijn weer helemaal in. En allerlei nieuwe creatieve hobby's dienen zich aan. Zo is het decoreren van taarten dé trend van dit moment. Deze en andere hobbytrends komen aan bod tijdens de Creatieve Hobby- en Handwerkdagen, een nieuwe beurs in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Dit creatieve spektakel vindt plaats tegelijkertijd met de Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen. Van deze beurs, een echte publiekstrekker, organiseert Dé Beursorganisatie alweer de negende editie. Van 11 t/m 13 maart zijn dus niet alleen kaartenmakers én scrappers, maar ook alle andere hobbyisten welkom in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch.

Creatieve Hobby- en Handwerkdagen: haal de lente in huis

De Creatieve Hobby- en Handwerkdagen passen helemaal bij de lente: hét seizoen voor frisse ideeën en een nieuwe look. Wie zin heeft om leuke dingen voor in huis, voor zichzelf of voor anderen te maken, vindt er inspiratie in overvloed. Er is een grote keuze in producten, workshops en creatieve technieken. Op de nieuwe beurs kan men terecht voor de meest uiteenlopende hobby's, zoals breien, haken, borduren, naaien, patchwork en quilten, maar bijvoorbeeld ook het maken van sieraden en het vervaardigen van home- en groendecoraties.

Kaarten maken, scrappen én stempelen

Liefhebbers van kaarten maken en scrappen komen als vanouds aan hun trekken tijdens de Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen, de bekende beurs die tegelijk met de Creatieve Hobby- en Handwerkdagen wordt gehouden. De voorjaarseditie van de Knotsgekke Kaarten- én Scrapdagen biedt zowel de nieuwste producten en technieken als verrassende workshops en demonstraties. Bovendien is de beurs uitgebreid met een bijzonder thema: stempelen. Stempelen is namelijk helemaal 'ín' op dit moment. Met stempels en bijvoorbeeld scrappapier kan je bijzondere kaarten, boeken of cadeaudoosjes maken.

Beleving, inspiratie en zelf aan de slag

Beide beurzen staan vooral in het teken van beleven, inspiratie opdoen en het uitproberen van nieuwe technieken. Zo is er het 'Plein van de borduurbeleving' waar bezoekers kunnen deelnemen aan workshops over bijzondere borduurtechnieken. Een heel andere hobby, het decoreren van taarten, komt uitgebreid aan bod in workshops en demonstraties die in samenwerking met het magazine Mjam Taart! worden verzorgd. Het decoreren van taarten valt bij steeds meer hobbyisten in de smaak, met name bij jongere mensen. Steeds populairder wordt ook het maken van unieke en betaalbare decoraties voor in de woning. Mensen van het nieuwe tijdschrift Crea@Home laten zien hoe je ware kunstvoorwerpen kunt maken met eenvoudige én vooral goedkope materialen, zoals piepschuim.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hobbyenhandwerkdagen.nl