Persuitnodiging: Schone aardgasvoertuigen voor Avalex

03/03/2010 16:20

Avalex

Geachte persrelatie,

Op 11 maart zal Peter Floor, directeur van Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex, twee nieuwe en zeer schone aardgasvoertuigen officieel overhandigen aan de mannen van de inzameling. Met de ingebruikname van deze schone voertuigen is door Avalex de eerste stap gezet naar het rijden op 'groene' brandstof.

We nodigen u van harte uit de officiële overhandiging van deze bijzondere inzamelvoertuigen bij te wonen op donderdag 11 maart 2010 om 11.30 uur bij Avalex op de Schieweg 99 in Delft.

Biobrandstof uit gft-afval

In de nabije toekomst zullen de inzamelvoertuigen van Avalex gaan rijden op biogas, afkomstig uit groente-, fruit-, en tuinafval. Het gft-afval dat Avalex inzamelt wordt door vergisting niet alleen omgezet in compost, maar ook in biogas, een 'groene' brandstof. In plaats van afval is het gft daarmee een duurzame energiedrager geworden. Bij deze toepassing van biogas, geproduceerd uit het ingezamelde gft, rijden de voertuigen nagenoeg CO2 neutraal.

Schoon, stil en slim

Naast de zeer beperkte uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden zijn de nieuwe aardgasvoertuigen ook erg stil en dat maakt het voertuig uitermate geschikt voor inzamelwerkzaamheden in woonwijken.

De voertuigen worden uitgerust met een zogenaamde Rotopress. Dit innovatieve systeem doet denken aan een betonmixer. Het afval wordt in een draaiende trommel samengeperst. Dit slimme systeem vraagt om minder onderhoud en is gemakkelijk te reinigen. Bovendien komt het lage energiegebruik van deze Rotopress het brandstofverbruik en dus uitlaatgasemissies ten goede.





http://www.avalex.nl

http://www.avalex.nl