Gemeente Urk

Masterclasses ondernemen Urk

Op donderdag 11 maart 2010 start de eerste van in totaal 10 masterclasses `ondernemen` op Urk. Ondernemers uit Urk en omstreken zullen tijdens deze masterclasses gezamenlijk nadenken over de vele facetten van het ondernemerschap. De masterclasses zijn een gezamenlijk initiatief van Syntens, de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) en de gemeente Urk.

De aanleiding voor de masterclasses was het idee om een aantal sessies te organiseren over de hedendaagse problematiek in de visserijsector. Uit gesprekken met mensen uit het bedrijfsleven werd echter al snel duidelijk dat oplossingen voor deze problemen starten met een visie op ondernemerschap. Zo werd het idee geboren om een aantal masterclasses over ondernemerschap te organiseren en werd tegelijkertijd het onderwerp interessant voor een breder publiek dan alleen ondernemers uit de visserijsector.

Â

Uiteindelijk is het plan opgevat om 10 masterclasses te organiseren van elk ongeveer 2 uur. Iedere masterclass heeft een eigen thema. Er zal worden gesproken en nagedacht over onder andere de ontwikkeling van een marktstrategie, verandermanagement, samenwerking en clustering, procesbeheersing en de waarde van (goed opgeleid) personeel. Voor iedere masterclass wordt een 'expert` uitgenodigd. Deze 'expert` zal gedurende het eerste deel van de masterclass zijn visie geven op het betreffende onderwerp in relatie tot ondernemerschap. Naar aanleiding van deze visie zal het tweede deel van de masterclass bestaan uit een discussie over het onderwerp van die dag of avond.

Â

Als wethouder Economische Zaken voor de gemeente Urk is Johannes Koffeman nauw betrokken bij de organisatie van de masterclasses. Hij ziet duidelijk een meerwaarde van dit project: âHet is bekend dat ondernemers drukbezette mensen zijn. Velen hebben niet de tijd om zich te oriënteren op de vele informatie en kennis die beschikbaar is over allerlei zaken die voor hen van belang kunnen zijn. Via deze masterclasses krijgen zij de gelegenheid om in een relatief kort tijdsbestek veel informatie te verzamelen over uiteenlopende onderwerpen. In onze kennissamenleving is het van groot belang om je als ondernemer te laten informeren door experts op hun vakgebied en na te denken over de mogelijkheden om deze kennis toe te passen binnen de eigen bedrijfsvoeringâ.

Â

Als u belangstelling heeft om deel te nemen aan deze masterclasses, dan kunt u zich nog opgeven tot woensdag 10 maart. Op dit moment hebben reeds 21 ondernemers uit Urk en omstreken zich aangemeld en er is ruimte voor in totaal 25 ondernemers. Er zijn dus nog 4 plaatsen beschikbaar. De kosten voor deelname bedragen in totaal 100 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. W. de Olde, beleidsmedewerker EZ, gemeente Urk, tel. (0527) 689934 of e-mail w.deolde@urk.nl.

Â

Â

Â