Gemeente Abcoude


Fractievoorzittersberaad 11 maart

Het gezamenlijk fractievoorzittersberaad van de gemeenten Abcoude en De Ronde Venen vindt plaats op donderdag 11 maart in het gemeentehuis in Abcoude. Aanvangstijd: 19.30 uur. Hieronder vindt u de agenda:

Opening Voor deze vergadering zal het technisch voorzitterschap worden ingevuld door de heer Versteegh.


1. Vaststellen agenda a. Vaststellen verslag fractievoorzittersberaad van 11 februari 2010


2. Startnotitie fractievoorzittersberaad Abcoude en De Ronde Venen Bijgevoegd is de startnotitie van 2 maart 2010. Aan de hand van de onderwerpen genoemd in de startnotitie kunnen afspraken worden gemaakt over werkwijze en werkzaamheden van het fractievoorzittersberaad o.a. over de openbaarheid van deze (en volgende) vergaderingen.


3. Mededelingen stuurgroep/ projectgroep Informatievoorziening door de stuurgroep- of projectgroepleden over de voortgang van het herindelingsproces, uitvoering van het plan van aanpak of andere belangrijke ontwikkelingen.


4. Griffieplan Abcoude De Ronde Venen 2010-2011 Bijgevoegd is het griffieplan. Daarin zijn door de griffiers de werkzaamheden inzichtelijk ge-maakt. Verder is aangegeven wanneer deze werkzaamheden worden opgepakt. De resultaten hieruit zullen te zijner tijd worden teruggekoppeld naar het fractievoorzittersberaad (en de gemeenteraden). Het griffieplan ligt ter vaststelling voor.


5. Startnotitie structuurvisie Abcoude en De Ronde Venen Bijgevoegd is de startnotitie. Voorgesteld wordt om een gezamenlijke structuurvise voor de gemeenten De Ronde Venen en Abcoude te vormen. In de structuurvisie wordt in grote lijnen de ambities en zienswijzen op de nieuwe gemeente in een brede regionale setting: Groene Hart, Noordvleugel Randstad, Belvedere gebied en de Stelling van Amsterdam. De startnotitie wordt ter bespreking voorgelegd. De vraag aan het fractievoorzittersberaad is hoe zij haar kaderstellende rol in dit visietraject verder wenst in te vullen?


6. Terugkoppeling besluitvorming door gemeenteraden De gelegenheid wordt geboden voor een reactie op de besluitvorming over o.a. plan van aanpak en naamgeving nieuwe gemeente.


7. Communicatieplan herindeling gemeente Abcoude en De Ronde Venen Het communicatieplan herindeling ligt ter advisering voor.


8. Ter kennisname aangeboden: Het voorstel Financiële middelen herindeling Abcoude en De Ronde Venen ligt ter kennisname voor.


9. Rondvraag en sluiting.
---

5 maart 2010