Gemeente Soest

Installatie raad 11 maart

05 maart 2010

Agenda van deze vergadering, aanvang 19.30 uur in de raadszaal
* Installatie raadsleden (eed of belofte en verklaring)

In de Raadsvergadering van 9 maart 2010 zijn de noodzakelijke documenten, de zogenaamde geloofsbrieven, onderzocht door een commissie bestaande uit drie raadsleden.

De commissie heeft verslag uitgebracht aan de vergadering. De Raad heeft vervolgens een besluit genomen over de toelating van de benoemde raadsleden.Voordat de raadsleden de werkzaamheden starten, dienen zij een eed of een belofte en verklaring af te leggen.
* Installatie fractie-assistenten (eed of belofte en verklaring)

Ook aan de fractie-assistenten wordt gevraagd een eed of een belofte en verklaring af te leggen, voordat ze met de werkzaamheden starten.

De teksten luiden:

Eed:

"Ik zweer dat ik om tot lid van de raad/fractie-assistent benoemd te worden rechtstreeks noch middelijk onder welke naam of voorwendsel ook enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.

Ik zweer dat ik om iets in dit ambt te doen of te laten rechtstreeks noch middelijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen.

Ik zweer dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet, dat ik de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als lid van de raad/fractie-assistent naar eer en geweten zal vervullen. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig !".

Belofte en verklaring:

"Ik verklaar dat ik om tot lid van de raad/fractie-assistent benoemd te worden rechtstreeks noch middelijk onder welke naam of voorwendsel ook enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.

Ik verklaar dat ik om iets in dit ambt te doen of te laten rechtstreeks noch middelijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen. Ik beloof dat ik trouw zal zijn aan de Grondwet, dat ik de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als lid van de raad/fractie-assistent naar eer en geweten zal vervullen. Dat verklaar en beloof ik !".

* Sluiting