Gemeente Medemblik

Tweede Kamer commissie adviseert:

Op 4 maart heeft de Commissie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten om de Tweede Kamer te adviseren de fusie WAM `niet controversieel' te verklaren. Op 11 maart besluit de Tweede Kamer of ze dit advies overneemt. Als de fusie niet controversieel wordt verklaard, kan het wetsvoorstel gewoon behandeld worden. Uiteraard houden we u in deze rubriek op de hoogte van het Tweede Kamerbesluit.

Fusieraad besluit over DSB aankoop
De Fusieraad heeft op woensdag 3 maart ingestemd met het kredietvoorstel om de DSB gebouwen te kopen en hier het nieuw gemeentehuis te vestigen. Met de aankoop van deze panden is de centrale huisvesting voor de nieuwe gemeente Medemblik geregeld. Het is van groot belang voor een succesvolle fusie dat bestuurders en medewerkers vanaf de fusiedatum samen vanuit één locatie kunnen werken. Alle afdelingen bij elkaar op één locatie, dat betekent korte lijnen en snellere besluitvorming. Dit komt de dienstverlening en daarmee inwoners en ondernemers direct ten goede. Medio augustus kan gestart worden met het inrichten van twee van de drie gebouwen voor de nieuwe gemeente, waarmee de huisvesting voor de fusiedatum, 1 januari 2011, gereed is. De drie raden hebben zich uitgesproken voor servicepunten in de wijken. Op dit moment worden voorstellen uitgewerkt voor deze voorzieningen in de kernen van de nieuwe gemeente.

---

Missie van de Fusieraad van Wervershoof, Andijk en Medemblik

"De nieuwe gemeente Medemblik is een gemeente waar veilig wonen, werken en recreëren in een mooie omgeving centraal staan en inwoners zich thuis voelen. Het is een gemeente waar het bestuur dicht bij de bevolking staat en een sterk beleid wordt gevoerd, gericht op het in stand houden van de eigen identiteit van de woonkernen."