Gemeente Borsele

Leerlingen Baarland winnen wedstrijd Warme Truiendag

Ook dit jaar was de Warme Truiendag weer een succes. De gemeente Borsele organiseerde voor basisschoolleerlingen de kunstwerkwedstrijd âEnergie & Klimaatâ. In groepjes maakten de leerlingen kunstwerken. Alle 31 kunstwerken zijn door het Milieu Educatie Centrum (MEC) en de gemeente beoordeeld. De jury vond het kunstwerk van De Berenburcht, een maquette van Duurzaam Baarland, het beste bij het thema aansluiten. Het maken van dit kunstwerk vergde samenwerking, inspiratie en kennis van de leerlingen.
Wethouder Jan Zandee reikte op vrijdag 12 februari aan de winnende school een prijzenbeker uit. Daarnaast zijn de leerlingen verrast met een ijskoude traktatie. De basisschool wordt in contact gebracht met een basisschool in NâGolobala in Mali. De gemeente schenkt namens de winnende school een zonne-oven of zonnepompsysteem aan deze school in NâGolobala. Ook kregen de leerlingen van alle deelnemende scholen nog een kleine verrassing.

Veel Borselse basisscholen deden mee aan de Warme Truiendag. Doordat zij de verwarming één graad lager zetten, wordt er maar liefst 7% minder energie verbruikt. Dit betekent 7% minder CO2-uitstoot. De gemeente stimuleert Warme Truiendag om het bewustzijn van de uitstoot van broeikasgassen, welke leidt tot klimaatverandering, te vergroten. Leerlingen van basisschool De Berenburcht winnen met hun maquette van âDuurzaam Baarlandâ de kunstwerkwedstrijd van Warme Truiendag. Leerlingen van basisschool De Berenburcht winnen met hun maquette van âDuurzaam Baarlandâ de kunstwerkwedstrijd van Warme Truiendag.