Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 11-03-2010

Scootercontrole

AMERSFOORT- Op de Leusderweg werd woendag een scootercontrole gehouden. In totaal werden op de middag en avond 106 scooters/bromfietsen gecontroleerd en werden 41 bekeuringen uitgeschreven. 1 Bromfiets werd ingenomen omdat het framenummer niet klopte.

Winkeldief verzet zich

AMERSFOORT- Op woensdag werd een winkeldief aangehouden na een worsteling met de winkelbediende. Een mogelijke medeverdachte gingen er met een kind/baby vandoor.

Omstreeks 14.25 uur kreeg de politie de melding dat een winkelbediende van een winkel aan de Langestraat een 22-jarige vrouw uit Hoevelaken had betrapt op het stelen van goederen. Er werd gezien dat de gestolen goederen werden verstopt in een kinderwagen. Toen de 22-jarige vrouw doorhad dat ze was betrapt begon ze de winkelbediende te schoppen en probeerde zij de 25-jarige winkelbediende zelfs te bijten. Een bekende van de verdachte pakte vervolgens het kind uit de kinderwagen en rende hard de winkel uit en verdween in de richting van de Varkensmarkt.

Door de politie werd de agressieve winkeldievegge aangehouden. In de kinderwagen werden enkele gestolen goederen aangetroffen. De politie doet nog onderzoek naar de vrouw die met het kind is weggerend.