Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.25 uur

Utrecht, 11-03-2010

Verdacht gedrag

BREUKELEN Op woensdagavond 10 maart hielden agenten drie jongemannen aan op verdenking van het plegen van een inbraak. Er bleek niet voldoende bewijs tegen hen te zijn, waarna zij werden heengezonden.

Rond 20.25 uur zag een getuige dat twee jongemannen uit de tuin van een woning kwamen, waarvan hij wist dat de bewoners niet thuis waren. De getuige belde 1-1-2 en gaf de locatie, het signalement en de vluchtrichting van de verdachten door. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en er bleek te zijn geprobeerd bij de woning in te breken.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten aanvankelijk niet aan. Rond 21.30 uur zagen agenten op de Hijkoplaan drie jongemannen lopen, die zich zeer schichtig gedroegen en meerdere malen wegdoken in de bosjes. Daarop hielden de agenten de verdachten, twee jongemannen van 19 en 20 jaar uit Breukelen en een jongeman van 21 uit Utrecht, aan. Het drietal werd naar het politiebureau overgebracht. De getuige kon de verdachten niet herkennen en omdat er verder geen bewijs tegen hen was, werden zij in vrijheid gesteld.

Hennep

LOENERSLOOT Agenten troffen op woensdag 10 maart een partij hennep in een pand aan.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten in de ochtend een onderzoek in een pand aan de Rijksstraatweg in. In het pand troffen zij tientallen zakken aan met hennep. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. In het pand bevonden zich drie mannen, twee van 35 en 61 jaar uit Amsterdam en een 32-jarige man uit Purmerend. Het drietal werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij het pand stonden twee autos en een bestelbusje. Deze voertuigen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Babbeltruc

WOERDEN Een vrouw lichte op woensdag 10 maart een bejaarde vrouw op en stal vervolgens haar portemonnee.

Rond 11.30 uur belde een vrouw op de Chrysantstraat aan bij de woning van een 87-jarige vrouw. De vrouw vertelde van het Rode Kruis te zijn en namens hen reizen aan te bieden. De bewoonster liet haar binnen, werd overgehaald een reis van bijna 50 euro te boeken en zij betaalde die. Nadat de medewerkster van het Rode Kruis de woning had verlaten, ontdekte de bewoonster dat haar portemonnee was gestolen. Dat had de verdachte kennelijk gedaan op het moment dat het slachtoffer even naar de keuken liep. Het slachtoffer belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Bij een onderzoek in de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Signalement

De verdachte is een blanke vrouw, 50-60 jaar, sprak ABN-Nederlands,
1.65-1.75 meter, normaal postuur, halflang stijl lichtblond haar en opvallend lichtblauwe ogen. Zij droeg een lichtblauwe blouse, zwarte lange broek, lichte korte jas en halfhoge laarzen.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Chrysantstraat hebben gezien of die hij menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.