Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 11-03-2010

Eenzijdig ongeval met letsel
MEPPEN Woensdagmorgen raakte een 24-jarige man uit Aalden gewond bij een aanrijding op het Oldeveen. De man reed in zijn auto over de Mepperstraat in de richting van Mantinge toen hij door onbekende oorzaak in de rechterberm belandde. Via de rijbaan en de linkerberm kwam hij hierna tot stilstand tegen een boom. Hij moest door de brandweer uit zijn auto 'geknipt' worden en werd overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (2010014379)

Brand woonwagenkamp

HOLLANDSCHEVELD Woensdagmiddag raakte door onbekende oorzaak op het woonwagenkamp aan de Sellerstraat een bij een woonwagen staand schuurtje in brand. Door rook en vuur liep de woonwagen en de woonwagen van de buren eveneens schade op. De brandweer wist het vuur te blussen. (2010014477)

Politie houdt agressieve man in gemeentehuis aan EXLOO De politie heeft woensdagmorgen in het gemeentehuis aan de Hoofdstraat een 21-jarige inwoner van Valthermond aangehouden. De man had kort daarvoor aan de balie een gesprek met een medewerker van de afdeling Sociale zaken die een en ander voor hem uit ging zoeken bij zijn bureau. De Valthermonder werd plotseling agressief, liep op de medewerker af, bedreigde en sloeg hem. Na een worsteling wist de medewerker hem te overmeesteren waarna de politie werd gebeld. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010014425)

Boerderij verwoest door brand
WESTDORP Woensdagavond heeft een uitslaande brand een woonboerderij aan de Borgerderstraat totaal verwoest. Rond 18.30 uur ontdekte de bewoner dat de houtkachel de brand had veroorzaakt waarna hij samen met zijn echtgenote enkele paarden, een hond en een kat in veiligheid bracht. Gealarmeerde brandweerkorpsen uit Borger-Odoorn, Schoonoord en Emmen blusten de brand van het met pannen gedekte pand. Voor de bewoners van de boerderij, twee ouders en een zoon is vervangende woonruimte gezorgd.

Tijdens de brand kwam er asbest vrij en deeltjes hiervan kwamen door de sterke wind enkele honderden meters ver terecht. Na onderzoek en metingen door een gespecialiseerd asbestbedrijf werd besloten om de bewoners van twee naast gelegen woningen te evacueren in verband met het asbestgevaar. Het gaat hier om respectievelijk twee en drie personen.

Een asbestverwijderingsbedrijf zal donderdag de vrijgekomen asbestdeeltjes opruimen. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. De burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn heeft enkele bewoners van de Borgerderstraat bezocht en de inwoners van het dorp Westdorp middels een brief op de hoogte gebracht van de brand en de genomen/te nemen maatregelen. (2010014569)

Huiselijk geweld
ASSEN Woensdagavond hield de politie in zijn woning een 53 jarige Assenaar aan. Hij wordt er van verdacht zijn 51 jarige echtgenote en 26-jarige dochter te hebben mishandeld. (2010014542 / 2010014546) ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een 38-jarige man uit Assen aan. Zijn echtgenote deed aangifte van huiselijk geweld. (2010014575)

Politie vordert rijbewijs in
NIEUW BUINEN Woensdag vorderde de politie het rijbewijs van een 46-jarige man uit Stadskanaal in. De knoalster reed met een snelheid van 150 km/u in zijn auto over de N379 waar maximaal 80 km/u toegestaan is. (2010014551)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.