Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.50 uur

Utrecht, 11-03-2010

Geslagen

BAARN- Op woensdagavond persoon werd een jongeman omdat hij iemand anders geslagen had.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een 17-jarige jongen uit Baarn op de Plataanlaan was geslagen door een 18-jarige plaatsgenoot. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De reden van het geweld is onbekend.

Onverlicht op gestolen fiets

EEMNES- Op woensdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 20.30 uur zagen agenten een 15-jarige jongen uit Eemnes op de Laarderweg rijden. Omdat de jongen zonder fietsverlichting reed werd hij staandegehouden. Nader onderzoek wees uit de fiets waar hij op reed als gestolen te boek stond. De jongen werd direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Aanrijding onder invloed, hond overleden

EEMNES- Aan het begin van de nacht van woensdag of donderdag ontstond een aanrijding. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en de Zijn hond werd doodgereden.

Omstreeks 00:15 uur kreeg de politie de melding van een ongeval op de Rijksweg A 27. Agenten gingen ter plaatse en troffen een auto tegen de vangrail aan. De auto was zwaar beschadigd en de 53-jarige bestuurder uit Huizen zat vast in zijn auto. De brandweer kwam er aan te pas om hem uit zijn benarde positie te halen. In de auto had ook een hond gezeten welke vermoedelijk door de aanrijding uit de auto was ontsnapt/geslingerd. Enkele honderden meters verder werd de hond aangereden door een automobilist. De hond raakte dodelijk gewond.

De man werd voor controle vervoerd naar het ziekenhuis maar bleek niet gewond. Wel bleek hij onder invloed op het op politiebureau blies hij 635 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.